HomeTechHoe gebruik je een iPad als tweede scherm voor je laptop?

Hoe gebruik je een iPad als tweede scherm voor je laptop?

Als je dagelijks achter een laptop zit, en je gebruikt meerdere programma’s tegelijk, dan zit je vaak te switchen van het grote scherm naar het kleine scherm op je laptop. Een extra monitor biedt uitkomst, maar is onhandig als je veel onderweg bent. Als je de trotse bezitter van een iPad bent dan hebben we voor dit probleem een oplossing.

Je iPad veranderen in een extra monitor

Er zijn talloze apps te downloaden die het mogelijk maken om van je iPad een externe monitor te maken. Je kunt dit doen met een wifi verbinding of via een kabel. Als je op deze manier je MacBook met je iPad connect dan heb je in een handomdraai een extra scherm met touchscreen. Het is echter wel aan te raden om een kabelverbinding te gebruiken, want via wifi ontstaat er vaak vertraging.

Het is ook mogelijk om deze verbinding te maken als je een laptop hebt dat draait op Windows. Het is handig als je een houder aanschaft waarop je de iPad in rechte stand naast je laptop kan plaatsen. Deze houders zijn bij verschillende webshops te koop, en variëren qua prijs tussen de tien en zestig euro. Maar nu vraag je je zeker af met welke app je jouw iPad om kan toveren in een extern scherm voor je laptop?

iPad monitor

 

Duet Display

De app Duet Display is ontwikkeld door een team van engineers dat bij Apple heeft gewerkt. Ze hebben met hun kennis en expertise de app ontwikkeld en beloven de gebruiker dat er geen vertraging in het tweede scherm zit. Ze spreken zelf over een ‘ongeëvenaarde ervaring’. De app is veelbelovend en heeft positieve feedback van gebruikers. Door de slimme software herkent de app elke iPhone of iPad zodra deze wordt aangesloten op de laptop.

Duet Display herkent uiteraard ook de laptop als de applicatie eerder aangesloten is geweest op het apparaat. In de ‘systeemvoorkeuren’ is het mogelijk om de positie van het scherm aan te passen, op deze manier wordt het tweede scherm naar jouw wens ingesteld, en wordt deze dus een stuk makkelijker te gebruiken. Het is ook mogelijk om de resolutie aan te passen. Klinkt makkelijk, en dat is het ook. Nu weet je hoe je jouw iPad kunt veranderen in een extern scherm. Werkse!

Meer van dit