HomeTechDyson Zone: de hoofdtelefoon die lucht reinigt

Dyson Zone: de hoofdtelefoon die lucht reinigt

Aan innovativiteit en creativiteit zitten geen grenzen. Dat bewijst Dyson, de fabrikant van o.a stofzuigers en haardrogers. Eind maart onthulde het bedrijf dat het dit jaar een luchtreinigende hoofdtelefoon op de markt gaat brengen. De Dyson Zone is een antwoord op de verontreinigde lucht in voornamelijk de dichtbevolkte steden.

Dyson Zone is innovatief

De ontwikkelaars van Dyson Zone hebben tien jaar gewerkt aan de ontwikkeling van deze hoofdtelefoon. Het is een antwoord op een onderzoek van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In het rapport staat dat 9 van de 10 mensen verontreinigde lucht inademt en er naar schatting 100 miljoen mensen langdurig wordt blootgesteld aan lawaai dat ver boven de richtlijnen van WHO ligt.

Dyson Zone is een hoofdtelefoon met een actieve ruisonderdrukking. Daarnaast reinigt deze hoofdtelefoon de lucht en brengt de gefilterde lucht naar de neus en de mond. De luchtzuivering werkt door compressors in elk oorschelp. Het vizier, dat voor de neus en de mond zit, is afneembaar. De luchtzuiverende functie kan afzonderlijk van de geluidsboxen worden uitgezet, zodat een gesprek voeren mogelijk is.

Hoofdtelefoon met verschillende functies

Je kunt gebruik maken van vier verschillende luchtreinigingsstanden. Het koolstoffilter reinigt stadsgassen zoals NO2 en O3. De koptelefoon heeft drie verschillende active-noise cancellation modi. Bij gespreksmodus schakelt de luchtreiniging uit, bij isolatiemodus is het compleet stil en bij transparantiemodus hoor je nog wel omgevingsgeluiden, zoals claxons en sirenes in het verkeer.

Om de hoofdtelefoon voor ieder hoofd en gezichtsvorm geschikt te maken hebben de ontwikkelaars jaren geïnvesteerd in de ontwikkeling hiervan. Denk hierbij aan de klemkracht van de hoofdband, de verstelbaarheid van het apparaat en het type materiaal. Het is uiteraard de bedoeling dat de Dyson Zone comfortabel aanvoelt voor iedere gebruiker. Dat bleek een opgave, want ieder mens is anders.

Dyson Zone komt dit najaar op de markt

Het is de eerste keer dat het bedrijf een hoofdtelefoon op de markt brengt. Het bedrijf is al dertig jaar gespecialiseerd in lucht gerelateerde producten zoals stofzuigers en luchtreinigers. Dyson staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit en innovatieve ontwerpen op dit gebied. We kunnen dus veel verwachten van Dyson Zone.

Het is nog niet bekend hoeveel deze hoofdtelefoon gaat kosten. We weten alleen dat het apparaat dit najaar wereldwijd uitgerold gaat worden. Ook over de kleuren en verschillende opties is nog niets bekendgemaakt. In de komende maanden zullen er meer details bekend worden gemaakt. Waarschijnlijk krijgen we dan ook te horen wanneer de hoofdtelefoon in de Benelux verkrijgbaar zal zijn.

Meer van dit