HomeTechPhilips komt met hoofdtelefoon waar je mee kunt slapen

Philips komt met hoofdtelefoon waar je mee kunt slapen

Als je last van hardnekkige slaapproblemen hebt dan is de oplossing voor dit probleem nabij, want Philips dropt binnenkort in samenwerking met TP Vision en Kokoon een revolutionaire slaaphoofdtelefoon. Dit vernuftige stukje techniek is ontworpen om slaapprestaties te verhogen en je slaapritme te monitoren. Wij zijn wakker geschud door dit tech-bericht, en hebben deze nieuwe uitvinding eens goed onder de loep genomen.

Philips N7808 slaaphoofdtelefoon

Deze innovatieve hoofdtelefoon is volgens de betrokken bedrijven een comfortabele en intelligente oplossing voor mensen die moeilijk in slaap kunnen komen, of andere vormen van slaapproblemen hebben. De slaapdopjes meten jouw slaapprestaties en bieden veel opties waarmee jij jouw slaapgedrag kunt monitoren. Het zijn echter niet de oordopjes die de belangrijkste componenten bevatten, deze zitten namelijk gebouwd in de behuizing die in je nek zit.

Deze componenten zijn ‘het brein’ van de deze slaaphoofdtelefoon. De sensoren van de oordopjes houden het slaappatroon van de gebruiker in de gaten, en geven een signaal aan de behuizing af als de gebruiker in slaap valt. Vervolgens wordt het geluid gedempt. Daarnaast heeft dit apparaat een uitstekende geluidsisolatie die omgevingsgeluiden optimaal dempt. Kortom: deze slimme hoofdtelefoon weet of jij in slaap valt, en past de toevoer van geluid hierop aan. Dat is nog eens comfortbalen slapen.

philips-slaaphoofdtelefoon
Foto: Sleepheadphone

Perfect voor meditatie en snurkende bedpartners

De intelligente functie van de Philips slaaphoofdtelefoon maskeert ook storende geluiden van buitenaf. Het systeem bevat een zogenoemde SnoreProtect Technologie. Dit houdt in dat er gebruikgemaakt wordt van zogeheten ‘white noise’ om geluiden van buitenaf te maskeren. De pieken in extern geluid worden hierdoor afgezwakt, zoals verkeer buiten, luide buren en snurkende bedpartners.

De Philips slaaphoofdtelefoon is overigens erg geschikt voor (slaap) meditatie. Als het systeem in de gaten krijgt dat je in slaap valt dan zal deze automatisch het geluid zachter zetten en/of de meditatie uitzetten. Je bestuurt dit systeem door middel van de Kokoon-app. In deze app kun je jouw complete slaappatroon monitoren. Er zit ook een hartslagmeter in de oordopjes dat door licht en bloedstroom in de aderen wordt gemeten. Deze vernuftige hoofdtelefoon is vanaf 2 oktober in Nederland beschikbaar voor een aankoopprijs van 249 euro.

philips-slaaphoofdtelefoon

Meer van dit