HomeReviewsPhilips 49B2U6900CH review: Is deze ultrawide monitor het ideale scherm binnen een...

Philips 49B2U6900CH review: Is deze ultrawide monitor het ideale scherm binnen een bedrijf?

Hier op de redactie zijn we gek op tech en gadgets en we zijn dan ook altijd bereid om de nieuwste producten op de markt voor jullie te testen. Dit keer was het de ultrawide Philips 49B2U6900CH monitor die onze kant op kwam om eens van dichtbij te bekijken.

Je kunt je wel voorstellen dat we op de redactie van een digitaal magazine erg veel op onze computers werken. Wat ooit op een laptopscherm begon, is uitgegroeid tot een setup met 3 schermen, maar echt ideaal is dat niet. Genoeg reden om eens de kans te geven aan een ultrawide curved monitor dus!

De Philips 49B2U6900CH

Waar je vroeger nog met twee schermen moest werken, zijn er nu al een tijdje ultrawide schermen op de markt. Vaak is het een meer compacte en zelfs goedkopere optie voor twee losse schermen, maar soms is het gewoon een heel stuk beter.

De Philips 49B2U6900CH is een prachtig voorbeeld van een ultrawide monitor, waar je gewoonweg een heel stuk meer mee kunt dan met een ‘normale’ monitor. Ten eerste geniet je met deze monitor van 120 centimeter ononderbroken scherm, maar is de ingebouwde webcam de USP van deze krachtpatser! Daarover later meer.

Deze monitor is de opvolger van de 49B2U5900CH. Op het eerste gezicht lijkt er niet veel te zijn veranderd maar als we beter gaan kijken, blijkt dat wel degelijk zo te zijn.

Afbeelding: Philips

Verschillen Philips 49B2U6900CH en Philips 49B2U5900CH

Ik hoor je denken; waarom zou ik een paar tientjes meer betalen voor dezelfde monitor met een andere naam. Alleen daar zit je mis. Het is niet dezelfde monitor want er zitten wel degelijk een paar verbeteringen in:

  • De aansluitingen zijn luxer. Zo is de netwerkaansluiting 2,5 keer zo snel en zijn de speakers voorzien van 2 keer 5 watt in plaats van 2 keer 3 watt.
  • Deze monitor heeft 2 keer zo veel USB-poorten, die ook nog eens 2x zo snel werken.
  • De webcam van de 49B2U6900CH kan nu ook naar voren en achter kantelen, zodat je een beter aanzicht krijgt.
  • Verder zijn er nog wat verschillen in bijvoorbeeld de certificeringen, maar dat is voor het gemiddelde (thuis)kantoor niet heel interessant.

Alles in zicht

Met de Philips 49B2U6900CH heb je alles in zicht. Je kunt het scherm in meerdere schermen splitsen en als je de juiste software gebruikt, is de sky the limit kwa splitsingen. Zo kun je dus vergaderen op het ene scherm en aantekeningen maken op het andere.

Zeker in de tijd van het (hybride) thuiswerken, wordt er veel online vergaderd. Deze monitor zorgt er niet alleen voor dat je een geweldig overzicht hebt, maar ook dat je goed in beeld bent. Daarnaast beschikt de monitor over een lampje dat in verbinding staat met Teams. Ben je namelijk in gesprek? Dan gaat er een rood lampje branden die jouw collega’s erop wijst dat je bezet bent.

Afbeelding: Philips

 

De algemene indruk

Toen het pakket bij ons op kantoor aankwam, kwam hij op een pallet. Dat geeft misschien aan wat voor een enorme monitor dit is. Eenmaal aangesloten, is hij nog veel imposanter. Het is een prachtig scherm dat helemaal ergonomisch in te stellen is, en een prachtig beeld geeft.

We hebben een week gewerkt op het scherm en dat is zéker bevallen. Uiteraard hebben we ook even gekeken of dit scherm geschikt is voor entertainment, maar we denken dat dit scherm in je game-setup een beetje overkill zou zijn.

Wat ons betreft is dit scherm de ideale monitor voor in een (thuis)kantoor. Door de enorme breedte kun je alles op je scherm kwijt wat je maar wil, dus dat bevordert de workflow enorm. Op zoek naar een ultrawide monitor? Dan moet je deze zéker meenemen in je overweging. Hij is op dit moment het goedkoopst bij Redable.

Meer van dit