HomeTechEnergie besparen zonder spanning: start-up Charged maakt eerste Nederlandse thuisbatterij

Energie besparen zonder spanning: start-up Charged maakt eerste Nederlandse thuisbatterij

Stroom wordt steeds duurder. Energiemaatschappijen komen met belachelijk hoge termijnbedragen, en dat zet innovatieve geesten aan het werk om naar een duurzame en goedkope oplossing te zoeken. Charged denkt de oplossing gevonden te hebben door een thuisbatterij te ontwikkelen dat stroom uit zonnepanelen op kan slaan. Op die manier worden de energiebedrijven buiten spel gezet.

Thuisbatterij Sessy

Charged heeft thuisbatterij Sessy ontwikkeld. Deze start-up heeft het doel om zonne-energie op te slaan in een batterij voor later gebruik. Dit systeem wordt al gebruikt in De Verenigde Staten en Azië, maar dit is de eerste versie die voor de Nederlandse markt wordt ontwikkeld. Opgewekte stroom, afkomstig van zonnepanelen wordt in thuisbatterij Sessy opgeslagen en naar wens verdeeld in huis. Dan kun je meteen zonder moeite je elektrische skates opladen.

Het gunstige van deze thuisbatterij is dat de opgewekte stroom niet rechtstreeks naar de energieleverancier gaat, maar gewoon thuis wordt opgeslagen in een accu. Het maakt jou dus als enige bezitter van de door jouw zonnepanelen opgewekte stroom. Hiermee zet je de grote energiereuzen buitenspel, en kun je zorgen voor jouw eigen elektriciteit. Handig, voor als je besluit om off-grid te leven of iets dergelijks.

Start-up Charged crowdfunding

Het idee wordt door investeerders met enthousiasme ontvangen. Er wordt ook slimme software bijgeleverd zodat je zelf in kunt stellen wanneer de thuisbatterij op- en ontlaadt. Bewoners van het huis kunnen bakken met geld besparen door gebruik te maken van zonnepanelen en een thuisbatterij, nieuws dat meer dan welkom is in deze onzekere tijden. De Sessy kan de stroomconsumptie van zonnepanelen zelfs met 30% tot 60% verhogen.

Het overtollige stroom kun je vervolgens weer verkopen aan de energieleverancier op een moment dat de prijzen hoger zijn. Je kunt deze thuisbatterij dus ook gebruiken om geld mee te verdienen terwijl je het huis van stroom voorziet. De crowdfunding is vooralsnog een succes, en er zijn al 600 exemplaren besteld. Zo besparen we mooi op onze stroomkosten. We houden jullie uiteraard op de hoogte met betrekking tot de ontwikkelingen omtrent dit innovatieve idee.

Meer van dit