HomeSmartphonesMet deze tips gaat de accu van je smartphone langer mee

Met deze tips gaat de accu van je smartphone langer mee

Als je een smartphone intensief gebruikt dan gaat je accu sneller leeg dan normaal. Niets is vervelender dan een lege accu, want je zal altijd zien dat je met een lege batterij komt te zitten op momenten dat je dit niet kunt gebruiken (altijd dus). Het is belangrijk dat je de accu van je smartphone in topconditie houdt. Wij hebben de beste tips waarmee je ervoor zorgt dat je batterij langer meegaat.

Gezonde accu met een langere levensduur

Ten eerste is het erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat de accu van je smartphone niet helemaal leeg is als je begint met opladen. De batterij slijt als je hem eerst volledig leeg laat lopen, en hem daarna weer oplaadt tot 100 procent. Als jij je accu gezond wil houden dan begin je met laden als de 20 procent is bereikt, en haal je de stekker eruit als de accu op 80 procent zit. Op deze manier voorkom je snellere slijtage.

Veel mensen zijn geneigd om hun smartphone te gebruiken als deze in de lader zit, maar dat is geen goed idee. Laat je telefoon lekker liggen, en wacht tot hij is opgeladen. Als je hem gebruikt tijdens het laden dan wordt de accu sneller warm, en dat veroorzaakt een snellere slijtage. Het is helemaal verstandig om je mobiel op vliegtuigstand te zetten, dan laadt hij sneller op, en de slijtage wordt zeer beperkt.

smartphone batterij

Beschermen van de batterij van je smartphone

Het is verstandig om je telefoon niet in de lader te laten zitten als hij 100 procent opgeladen is. Telkens als hij 1 procent verbruikt dan vult hij dat meteen weer aan, en dat werkt slijtage in de hand. Het is dus ook niet handig om je mobiele telefoon de hele nacht in de lader te laten zitten, iets wat de meeste mensen wel doen. Dat is bovendien gevaarlijk, want als een accu te heet wordt dan kan deze in brand vliegen, met alle gevolgen van dien.

Nieuwere types smartphones hebben een ingebouwde functie die ervoor zorgt dat de accu beter wordt beschermd. Deze instellingen kun je opzoeken in je telefoon. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de batterij tot 80 procent wordt opgeladen, en kun je batterijbesparing instellen. Deze instellingen verlengen de levensduur van de accu, en dat resulteert er weer in dat de accu uiteindelijk langer meegaat. Met de bovenstaande tips gaat je mobiele telefoon dus langer mee, want de accu’s zijn tegenwoordig ingebouwd.

batterij smartphone

Meer van dit