HomeSmartphonesDeze nieuwste smartphone is binnen 10 minuten volledig opgeladen

Deze nieuwste smartphone is binnen 10 minuten volledig opgeladen

In China is er een nieuwe smartphone op de markt gebracht die binnen tien minuten volledig opgeladen zou moeten kunnen worden. Met deze smartphone hoef je jezelf dus nooit meer druk te maken of je de dag wel volhoudt.

Realme

Het Chinese telefoonmerk Realme heeft aangekondigd dat er een nieuwe smartphone komt die opladen met 240 Watt zou kunnen ondersteunen. De RealMe GT Neo 5 zou over een accu van 4600mAh beschikken, waardoor je met 1 volle lading gemakkelijk een dag zou moeten kunnen doen.

Er is al jaren vraag naar snellaad technieken bij smartphones en nu lijkt het er dus op dat er eindelijk iets is wat aan die vraag kan voldoen. Slechts 30 seconden opladen geeft volgens Realme genoeg accuduur om 2 uur te kunnen bellen. Na 80 seconden is de batterij al voor 20 procent opgeladen en na 4 minuten is hij voor 50 procent vol. Helemaal vol zou dan in 9,5 minuten moeten lukken.

Accu

Je zou zeggen dat de accu het rete snel zou moeten begeven maar dat is niet helemaal waar. Ze claimen dat je de telefoon 1600 keer van 0 naar 100 kunt opladen en dat je dan nog steeds 80% van je accu capaciteit overhebt. Prima spul dus!

Deze kwaliteiten zullen wellicht de nieuwe norm voor smartphones gaan worden. Eerder zagen we Oppo al een demonstratie geven van een telefoon die 240 watt kon ondersteunen. Realme valt onder hetzelfde moederbedrijf als Oppo en dus kunnen is waarschijnlijk de techniek gedeeld.

RealMe GT Neo 5

Realme GT Neo 5 heeft een dikke 6,74 inch OLED-display met 144Hz ververssnelheid. Hij draait op de Snapdragon 8 Plus Gen 1 chip van vorig jaar. Op de achterkant zijn drie camera’s geplaatst, waaronder een hoofdcamera van 50 megapixels en een ultragroothoekcamera van 8 megapixels. Op de achterkant is de telefoon voorzien van led licht dat verschillende dingen kan aangeven.

Bron: Bright

Meer van dit