HomeTechBrandweer deelt beelden: Hierom moet je jouw e-bike niet aan de lader...

Brandweer deelt beelden: Hierom moet je jouw e-bike niet aan de lader laten staan

Tegenwoordig hebben heel veel mensen een e-bike. Het grootste probleem van zo’n elektrische fiets is dat de accu leegloopt. De meeste mensen zetten hun fiets dan een nachtje aan de later maar deze beelden laten zien dat, dat helemaal geen slim plan is.

E-bike opladen

Als je een e-bike hebt dan ontkom je er niet aan. Je zal hem na verloop van tijd moeten opladen. Je kunt dat het beste doen door hem te laden tot die vol is, om hem vervolgens van de lader te halen. In de praktijk zien we echter vaak dat mensen hem gewoon, net als hun telefoon, een nachtje aan de lader zetten.

Blijkbaar is dat zo’n dom idee dat de brandweer zich genoodzaakt voelt om er een waarschuwing over te geven. Ze deelden de beelden van een gozer, waarvan zijn accu ontploft tijdens het opladen. Hij had te lang aan de lader gestaan en dit was het eindresultaat. De brandweer moet blijkbaar erg vaak uitrukken voor brandjes die zijn ontstaan door accu’s van elektrische fietsen.

Ontploffende accu

Op de beelden is te zien hoe de jongen naar zijn fiets staat te kijken. Blijkbaar maakte de accu een vreemd geluid, waardoor hij een kijkje ging nemen. Plots klapt de accu met een felle flits uit elkaar, waarna de vonken en vlammen de hele ruimte vullen. Uiteindelijk kon de brand gelukkig vrij snel geblust worden, waardoor enorme schade voorkomen was.

Uiteraard zitten er in de meeste accu’s wel een soort van beveiliging ingebouwd, maar een dergelijk foutje zit in een klein hoekje. Zeker nu alles altijd maar goedkoper moet, komen er ook meer accu’s van lage kwaliteit op de markt. De beelden laten zien hoe slecht dat af kan lopen als je bijvoorbeeld lekker ligt te slapen. Laadt je accu dus niet de hele nacht op, maar koppel hem los als die vol geladen is.

Meer van dit