HomeWheelsHier heb je straks een rijbewijs nodig om op een elektrische fiets...

Hier heb je straks een rijbewijs nodig om op een elektrische fiets te mogen fietsen

Wat veel mensen al vreesden, gaat gebeuren. Weliswaar nog niet in Nederland maar de eerste plekken gaan nu al rijbewijzen voor de elektrische fiets invoeren. Je kon er natuurlijk op wachten, want de elektrische fietsen gaan tegenwoordig harder en harder.

Rijbewijs voor de elektrische fiets

Je hebt in Nederland bijna overal een rijbewijs voor nodig, behalve voor de fiets. Toch durven we wel te stellen dat het niet heel lang meer gaat duren voor ze dat ook invoeren. De elektrische fietsen gaan tegenwoordig met gemak 25 kilometer per uur, wat net zo hard is als een snorscooter.

Voor de snorscooter had je altijd al een rijbewijs nodig, dus waarom dan niet voor de (elektrische) fiets? Ze verzinnen vanzelf wel iets, waar ze de mensen weer geld mee afhandig kunnen maken. In Nederland, zal het hopelijk nog wel lang gaan duren, maar de eerste plekken zijn het al aan het doorvoeren.

Gevaarlijke situaties en ergernissen

In Californië zijn ze op dit moment bezig met een rijbewijs voor de elektrische fiets. Dat komt omdat ze zich daar kapot irriteren aan het feit dat mensen er niet mee om kunnen gaan. Veel jongeren hebben daar zo’n fiets en die houden zich niet echt aan de verkeersregels. Daarnaast rijden ze overal veel te hard, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan.

Het voorstel wordt binnenkort ingediend. Als dat erdoor gaat komen dan betekent dat men een rijbewijs moet halen om op een elektrische fiets te rijden. Dat rijbewijs kunnen ze halen doormiddel van een theorie-examen. Je zou het bewijs pas kunnen halen als je ouder bent dan 12 jaar. Verwacht wordt dat veel andere plekken de ontwikkelingen in de gaten houden, en zo eventueel de keuzes van Californië te volgen.

Meer van dit