HomeFavoritesLifehack: Met deze kaart kun je zien waar je in het buitenland...

Lifehack: Met deze kaart kun je zien waar je in het buitenland een frikandel kunt kopen

Als je een liefhebber van frikandellen bent dan kun je deze snack verschrikkelijk missen als je op vakantie bent. Want geef toe; een Hollandse frikandel mis je pas als echt je ze niet kunt krijgen. In Nederland trek ze zo uit de muur, maar dat is niet in elk land het geval. Er gloort echter hoop voor de frikandellen-junk, er bestaat namelijk een kaart waarop je kunt zien waar ze in het buitenland te krijgen zijn.

Frikandellen in Nepal en Bali

Deze kaart is de beste uitvinding sinds het wiel. Vanaf nu kun jij jouw vakantie op de locatie boeken waar frikandellen te koop zijn! Dat is toch geniaal? Op een gegeven moment komt die pasta of rijst letterlijk je neus uit, en verlang je naar een lekkere Hollandse snack. Dat kan nu dus met deze kaart. De bedenker van deze kaart verdient een speciaal plekje in de hemel. Dankzij diegene hoeven we nooit meer zonder onze frituursnacks te zitten.

De frikandellen wereldkaart werd ontdekt door een Nederlander op Twitter. Hij is lyrisch en heeft zich met zijn tweet onsterfelijk gemaakt, althans, voor de mensen die net zoveel van frikandellen houden als hij. “OMG! Er bestaat gewoon een frikandellen wereldkaart op Google Maps, zodat je weet waar ter wereld je een frikandel kunt kopen! Mijn leven is af!” Twittert deze Don Roelofsen.

Snackbars van Nederlandse eigenaren

De Nederlandse snacks zijn het meeste te koop in snackbars die van Nederlandse eigenaren zijn. Zij weten als geen ander hoe het is om deze favoriete snack te missen als je op vakantie bent. Daar maken ze handig gebruik van. Een ‘Friet van Piet’ in Nepal, of een ‘Patatje Peter’ op Bali is niet vreemd, sterker nog, het loopt er storm met Nederlanders die uit pure culinaire heimwee een kroket of gefrituurde kaassouflé scoren.

Deze snackbars verkopen vaak ook porties Nederlandse kaas, gefrituurde bitterballen, en sommigen van hen hebben ook nog een pak hagelslag onder de toonbank staan. Hoe dan ook; Deze kaart is de heilige graal voor elke Hollandse snackliefhebber die eigenlijk niet zonder zijn Hollandse hap kan. Als je ook wilt weten waar je in het buitenland een lekkere Hollandse snack kan scoren dan klik je hier. Eet smakelijk, Bon Appetit en Selamat makan!

 

frikandel discodip

Meer van dit