HomeTechMet deze functie van Google Maps kun je zien welke locaties rolstoeltoegankelijk...

Met deze functie van Google Maps kun je zien welke locaties rolstoeltoegankelijk zijn

Als je een dagje uit gaat, en afhankelijk van een rolstoel bent, dan is het fijn om te weten of de locatie waar je naartoe gaat rolstoeltoegankelijk is. Sommige accommodaties zijn dat namelijk niet, en dan moet je maar geluk hebben dat het op de betreffende website staat aangegeven. Google Maps kan jou hierbij helpen. Zij hebben in kaart gebracht welke locaties geschikt zijn voor rolstoelen, je moet alleen even weten hoe je deze functie instelt.

Locaties die geschikt zijn voor rolstoelen

Mensen in een rolstoel worden onbewust eigenlijk een beetje in een verdomhoekje gestopt. Als jij (of een vriend of familielid) afhankelijk van een rolstoel bent, dan moet je mazzel hebben als je op locatie een toilet, attractie, of andere accommodatie tegenkomt die rolstoelvriendelijk is. Vaak wordt dit niet vermeld. Als je dan tijdens een concert naar het toilet moet dan rij je letterlijk tegen een paar trappen op.

Mensen met een handicap ‘lopen’ vaker tegen dit soort zaken aan. Niets is vervelender dan een toilet tegenkomen waar je niet met je rolstoel in kan, of een parkeerplaats dat alleen een trap als toegang heeft. Dankzij Google Maps is het nu mogelijk om vooraf te zien of de locatie waar je naartoe wilt wel rolstoelvriendelijk is. Je moet de functie echter wel eerst aanzetten.

maps rolstoel

Rolstoelvriendelijke locaties op Google Maps

Wij snappen ook niet waarom Google Maps deze functie niet standaard aan heeft staan, want dat zou een win-win situatie zijn voor zowel bedrijven als personen. Gelukkig heb je ons om jou hierbij te helpen. Als je de onderstaande stappen volgt dan kun je binnen no-time zien welke locaties geschikt zijn voor rolstoelen. Dan hebben we het over elke locatie, inclusief attracties, parkeerplaatsen, en toiletten.

  • Open Google maps
  • Ga naar je profiel (bolletje met initialen of foto)
  • Ga naar instellingen
  • Ga naar toegankelijkheidsinstellingen
  • Schakel de informatie voor rolstoelgebruikers in
  • Als je hierna een locatie opzoekt dan zie je een ‘rolstoel icoontje’ op de plek waar mensen met een rolstoel zonder problemen heen kunnen.maps

Meer van dit