HomeTechDit zijn de 5 beste sets om te beginnen met investeren in...

Dit zijn de 5 beste sets om te beginnen met investeren in LEGO

LEGO is speelgoed dat al generaties mateloos populair is. Sommige sets die tientallen jaren geleden zijn gekocht, kunnen nu een fortuin waard zijn, afhankelijk van de staat en of de set ongeopend is. LEGO is namelijk behalve populair speelgoed ook een prima investering voor later. Als je geen verstand van aandelen hebt, maar toch een leuk rendement wil bewerkstelligen, dan moet dit stuk over investeren in LEGO zeker verder lezen. Deze iconische sets kosten overigens niet meer dan 100 euro per stuk.

Investeren in LEGO

Niet dure wijn of goud, maar investeren in LEGO is ook een optie voor een goed rendement, zo wijst een onderzoek uit. Bouwsets van de Deense speelgoedfabrikant stijgen namelijk jaarlijks tot wel 11% in waarde. Het is dan wel belangrijk om te weten welke sets je moet kopen om succesvol te kunnen investeren in LEGO. Sommige bouwsets stijgen namelijk amper in waarde, terwijl bepaalde limited-editions een dik belegde boterham op je oude dag kunnen betekenen.

Wij kunnen een investering met een lucratief rendement wel waarderen, dus zijn we op onderzoek uitgegaan. We hebben de 5 sets gevonden waarmee je het beste kunt beginnen met investeren in LEGO. Zo bouw je letterlijk aan een leuke financiële toekomst. We geven onder de sets een korte onderbouwing waarom wij verwachten dat deze LEGO sets op termijn een leuk rendement zullen gaan opleveren. Let op! We vermelden er even bij dat dit geen financieel advies is, maar onze bevindingen puur gebaseerd zijn op ons eigen onderzoek.

investeren in lego

LEGO Horizon Forbidden West: Tallneck – 76989

Deze set is gebaseerd op de game Horizon Forbidden West voor de PlayStation 4 en 5. Deze set werd in mei 2022 uitgebracht en heeft een licentie. Dit is vanuit investeringsoogpunt positief. Deze set is een zogeheten ‘EOL’ (End of Life) set. Dat wil zeggen dat de productie na een tijdje wordt stopgezet. Dit maakt van LEGO Horizon Forbidden West: Tallneck dan een limited edition die zeker in waarde zal gaan stijgen.

LEGO Horizon Forbidden West: Tallneck - 76989

LEGO Death Star Afvalpers diorama – 75339

Deze bouwset is in april 2022 uitgebracht en mag niet ontbreken in dit rijtje met de beste sets om te investeren in LEGO. Waarom? Omdat bekend is dat deze set aan het einde van 2023 weer uit de productie gaat. De verkoop valt tegen, maar echte fans en verzamelaars van Star Wars zullen later een flinke duit over hebben voor een set die jij dan mooi op zolder hebt liggen. De LEGO Death Star Afvalpers diorama is een prima investering.

investeren in lego star wars

LEGO Super Heroes Venom – 76187

We kennen Venom allemaal uit het Marvel Universum waar Spider-Man ook in ronddwaald. Deze bouwset werd in april 2021 uitgebracht en is op termijn zeer interessant voor verzamelaars. De verwachting is dat de productie van deze bouwset aan het einde van dit jaar stopt, en dus EOL gaat. Er is een grote afzetmarkt voor alles wat met Marvel te maken heeft, dus de LEGO Super Heroes Venom zal in de toekomst zeker in waarde gaan stijgen wanneer hij niet meer in de winkel te verkrijgen is.

investeren in lego venom

LEGO Sonic the Hedgehog: Green Hill Zone – 21331

De klassieke game Sonic the Hedgehog spreekt tot de verbeelding van veel gamers die zijn opgegroeid met de Sega Mega Drive-console. Deze set werd uitgebracht in januari 2022 en zal volgens de beschikbare informatie eind 2024 voor de laatste keer van de fabrieksband rollen. Verzamelaars en liefhebbers die de set na die tijd willen hebben zullen dan een stuk dieper in de buidel moeten tasten. Jij kunt de LEGO Sonic the Hedgehog: Green Hill Zone nu nog goedkoop in je bezit krijgen.

investeren in lego sonic the hedgehog

LEGO Star Wars Boba Fetts Troonzaal – 75326

Tot slot pakken we er weer even een unieke Star Wars-set bij voor dit lijstje van investeren in LEGO, want naar verwachting zal deze bouwset later ook flink in waarde stijgen. Deze set verscheen in april 2022 op de markt en zal naar verwachting aan het eind van dit jaar niet meer te verkrijgen zijn. Dit is dus een prima set om mee te investeren in LEGO. Het is sowieso raadzaam om thema-sets aan te schaffen, maar deze LEGO Star Wars Boba Fetts Troonzaal zal het op termijn zeker goed gaan doen.

investeren in lego boba fett

Meer van dit