HomeTechDeze nieuwe likbare televisie laat je proeven wat op het scherm te...

Deze nieuwe likbare televisie laat je proeven wat op het scherm te zien is

Kookprogramma’s zijn erg populair. Voor veel mensen loopt het water in de mond bij het kijken naar de heerlijke gerechten die voorbij komen. Het lijkt dan ook te mooi om waar te zijn dat je ooit zult weten hoe het smaakt. Een Japanse Professor was dit beu en besloot bezig te gaan met een likbare televisie die je laat proeven wat er op het scherm te zien is.

Taste the TV

De uitvinding, genaamd Taste the TV (TTTV) is momenteel nog maar een prototype. Het apparaat gebruikt een carrousel van 10 verschillende smaken in een spraytje. Het spraytje spuit dan op het scherm zodat je het scherm kan likken om te proeven wat er te zien is. Klinkt een beetje ranzig en dat zal het ook vast en zeker nu nog zijn.

De uitvinding komt voort uit het COVID tijdperk. Dit soort technologie zorgt er namelijk voor dat je dingen van buitenshuis, binnenshuis kunt ervaren. Het doel is dan ook om het mogelijk te maken dat iemand een gerecht uit een restaurant aan de andere kant van de wereld kan proeven, vanuit de eigen huiskamer.

televisie proeven
Afbeelding: Reuters

De kosten

Je denkt vast dat het erg duur moet zijn maar dit valt reuze mee! Professor Miyashita werkt met een team van zo’n 30 studenten aan het apparaat. Een commerciële versie zou volgens hem zo’n €800,- euro moeten kosten. Uiteraard heb je dan geen flatscreen tv van een paar meter maar wel een leuke toevoeging aan de gebruikservaring!

In de onderstaande video is de likbare televisie in actie te zien. Hygiënisch lijkt het niet te zijn maar daar zullen de Japanse knappe koppen vast nog wat op verzinnen.

Meer van dit