HomeEntertainmentVanaf deze datum kun je jouw Netflix abonnement niet meer delen

Vanaf deze datum kun je jouw Netflix abonnement niet meer delen

Netflix is sinds het begin der tijden een platform geweest dat stiekem werd gedeeld met vrienden, kennissen, familie en geen idee wie nog meer. Helaas is dat vanaf nu einde verhaal. Vanaf 2023 kun je namelijk jouw abonnement niet meer met anderen delen.

Netflix abonnement delen

Het is voor streamingsdiensten de grootste bedreiging dat mensen hun wachtwoord delen. Je zou zeggen dat het heel simpel is om dat tegen te gaan maar dat is niet waar. Mensen moeten namelijk de mogelijkheid hebben om op verschillende adressen en devices te kijken.

Tot nu toe hebben ze nog geen oplossing weten te vinden die er voor zorgt dat je jouw Netflix abonnement niet meer kunt delen. Toch gaan ze in 2023 over op een systeem waarbij het niet meer mogelijk is. Pas wanneer je een meerprijs betaald, zou het kunnen dat je jouw Netflix abonnement deelt met een ander. De verwachting is dat dat om zo’n 4 euro zou gaan.

netflix abonnement

Eigen account

Voor de mensen die nu een eigen account moeten gaan nemen, is het wel zo makkelijk mogelijk gemaakt. Zo kun je jouw Netflix profiel overzetten naar jouw eigen account zodat je nog precies weet wat je wel en niet hebt gezien. Ook is het algoritme dan nog steeds op jouw voorkeuren ingesteld.

Netflix zegt dat het straks meerdere middelen in gaat zetten om te controleren of jij je wel aan de regels houdt. Zo gaan ze kijken naar IP-adressen en accountactiviteit van apparaten. Ook checkt Netflix apparaat-ID’s van mobiele telefoons, tablets of televisies. Vanaf 1 januari 2023 kun je gewoon lappen dus!

Meer van dit