HomeEntertainmentGamingJaarabonnementen van PlayStation Plus worden een heel stuk duurder

Jaarabonnementen van PlayStation Plus worden een heel stuk duurder

Waar voorheen de jaarabonnementen van PlayStation Plus nog best wel voordelig waren, zijn ze plotseling niet meer zo goedkoop. Sony heeft namelijk aangekondigd dat ze de jaarlijkse kosten voor de drie verschillende PlayStation Plus abonnementen aanzienlijk gaan verhogen. De prijsstijgingen kunnen vanaf volgende week behoorlijk oplopen.

Sony heeft de prijzen ‘stiekem’ verhoogd

Bij de aankondiging van de drie gratis games die in september beschikbaar zullen zijn voor PlayStation Plus, heeft Sony stiekem erbij vermeld dat de prijzen zullen stijgen. Deze kosten zullen vanaf 6 september wereldwijd ingaan. PlayStation zegt: “Deze prijswijziging stelt ons in staat om de voortzetting van hoogwaardige games en extra waarde voor je PlayStation Plus-lidmaatschap te garanderen.”

Nieuwe prijzen van de PlayStation Plus jaarabonnementen:

PlayStation Plus Essential

  • Huidige prijs: €59,99 per jaar
  • Nieuwe prijs: €71,99 per jaar

PlayStation Plus Extra

  • Huidige prijs: €99,99 per jaar
  • Nieuwe prijs: €125,99 per jaar

PlayStation Plus Premium

  • Huidige prijs: €119,99 per jaar
  • Nieuwe prijs: €151,99 per jaar

Deze prijsverhoging zal van kracht zijn vanaf 6 september en zal ook van directe invloed zijn op alle bestaande abonnees. Bij hun gaat die prijs alleen pas in als ze hun abonnement verlengen of hun abonnementsniveau wijzigen vanaf 6 november. Als je nu nog wilt profiteren van de lagere prijzen, dan is het belangrijk om snel te handelen. Via deze link kun je nog gauw jouw Playstation tegoed scoren tegen het oude tarief. Tot 6 september heb je nog de kans om van de huidige tarieven te profiteren.

Teleurstellende resultaten voor het kwartaal

Sony heeft dus aangekondigd dat ze wereldwijd de prijzen gaan verhogen. Hoewel het bedrijf de exacte reden voor de prijsverhoging niet heeft gedeeld, blijkt uit de recente kwartaalcijfers van Sony enkele weken geleden dat de winst van het bedrijf aanzienlijk was gedaald. Deze daling was vooral zichtbaar in de maanden april, mei en juni. Deze daling was voornamelijk te wijten aan tegenvallende prestaties van de filmdivisie van het bedrijf.

Via: PowerUnlimited

Meer van dit