HomeGadgetsDe draagbare Playstation 5 Portal komt te koop voor een spotprijs

De draagbare Playstation 5 Portal komt te koop voor een spotprijs

Als je altijd al een Playstation 5 op zakformaat had willen hebben, dan is de Playstation Portal een leuk stukje vermaak voor in je luie stoel. Sony heeft namelijk de ‘Sony Portal Remote Player’ geïntroduceerd. Het apparaatje lijkt verdacht veel op de Nintendo Switch, dus het zou ons niets verbazen als Sony even in de keuken van Nintendo heeft gekeken, maar dat mag de pret niet drukken. We nemen deze handheld console even onder de loep.

Playstation Portal

Playstation heeft onlangs de officiële naam van deze portable console onthuld: de ‘Playstation Remote Player’ dat liefkozend ‘Playstation Portal’ wordt genoemd. In tegenstelling tot de Nintendo Switch is de Playstation Portal een apparaat waarmee kan worden gestreamd via Wifi. Het is dus een ‘remote player’. Helaas kun je dus niet bij oma of opa op een verjaardag de tijd doden met deze portable console, of ze moeten een PS5 in de kast hebben staan.

Zoals we hierboven al hebben vermeld lijkt de Playstation Portal qua uiterlijk erg veel op de Nintendo Switch. De games die jij speelt op deze handheld console worden echter nog steeds gedraaid op een Playstation 5. Om de teleurstelling compleet te maken: je hebt dus een Playstation 5 console nodig om gebruik te kunnen maken van de portable versie.

Specificaties en prijskaartje

Als je moeder een saaie film zit te kijken dan is het mogelijk om een game te spelen als je op dezelfde bank zit. Dat is dan weer het voordeel van de Playstation Portal. Daarnaast krijg je alle functionaliteiten die je van een reguliere Playstation controller gewend bent. Je hoeft je trekkervinger dus nog niet ten ruste te leggen, want de pull-resistant triggers van de Playstation Portal controllers geven genoeg voldoening.

De Playstation Portal heeft een 9-inch scherm met een maximale framerate van 60. Daarnaast is deze handheld een touchscreen, wat naar onze mening een absoluut pluspunt is. Conclusie: leuk, maar minder spectaculair als dat Sony tijdens de presentatie van de Playstation Q deed voorkomen. De prijs is ook niet spectaculair: voor 220 euro stream jij binnenkort je favoriete games naar je PS5 Portal.

 

Meer van dit