HomeGadgetsSony luistert naar fans en onthult nieuwe PlayStation

Sony luistert naar fans en onthult nieuwe PlayStation

Sony heeft naar haar fans geluisterd en een nieuwe PlayStation onthult. Er gingen al maanden geruchten dat ze met een nieuwe PlayStation zouden komen en die geruchten zijn nu eindelijk door Sony bevestigt. De Japanse fabrikant heeft nu namelijk nieuwe modellen aangekondigd.

Sony onthult Nieuwe PlayStation

Fans van de PS5 zeuren al vanaf het begin over de grootte van het console. Om die reden is Sony dan ook bezig gegaan met een PS5 Slim. Dit is een compacter model, wat minder ruimte in beslag zou nemen. Gister kondigde Sony het nieuwe model aan.

Al sinds de allereerste PlayStation komt Sony steeds met een nieuw, kleiner en/of dunner model. Dit model noemen ze dan vaak de Slim. Omdat de PS5 zo groot was, was het voor fans niet de vraag óf, maar wanneer Sony met dit model zou komen. Het populaire Japanse bedrijf onthulde de nieuwe PlayStation via het officiële blog. Daar valt te lezen dat ze met twee nieuwe modellen aankomen.

PS5 Slim

De PS5 Slim is ongeveer 30% kleiner. Ook de PS5 Slim komt met- en zonder disclezer. Daarnaast gaan ze ook met een nieuw verticaal standaard komen. Deze standaarden zijn los aan te schaffen voor om en nabij de 30 euro. Op deze manier is de PS5 beter en veiliger weg te zetten.

De nieuwe modellen worden voor dezelfde prijs als de huidige PS5 in de winkel gebracht. Dat wil zeggen dat je dus €549,99 voor de versie met een disc-drive en €449,99 voor de digitale editie moet betalen. Voor die digitale editie hebben ze trouwens ook nog wat nieuws bedacht. Ze komen met een add-on voor dit model, namelijk een aparte Ultra HD Blu-ray Disc Drive. Hierdoor kun je later nog besluiten om tóch discs via je PS5 af te spelen. De prijs hiervoor wordt €119,99. Op zoek naar PlayStation games met hoge kortingen? Dan moet je even hier kijken.

Meer van dit