HomeGadgetsEr komt een nieuwe Playstation, die later dit jaar uitgebracht zal worden

Er komt een nieuwe Playstation, die later dit jaar uitgebracht zal worden

Goed nieuws voor alle gamers! Er staat jullie binnenkort mogelijk een geweldige verrassing te wachten, want er komt een splinternieuwe PlayStation-console uit later dit jaar. Volgens een rechtbankdocument dat vrijgegeven is tijdens het proces van de Federal Trade Commission tegen Microsoft, denkt Microsoft dat Sony een PlayStation 5 Slim zal uitbrengen. 

Niet bevestigd door Sony

Sony heeft nog niet officieel gereageerd op de beweringen die Microsoft heeft gedaan. De gelekte documenten, die nu overal op het internet circuleren, suggereren dat Microsoft mogelijk als eerste de aankomende PlayStation van Sony heeft aangekondigd. Dat hebben ze gedaan nog voordat Sony zelf de kans kreeg om dat te doen. Het lijkt erop dat Microsoft een klein sprintje heeft getrokken!

Het hele gedoe draait om een rechtszaak die zal bepalen wat er gaat gebeuren met de overname van Activision Blizzard, de maker van Call of Duty. Microsoft wil Activision namelijk overnemen én enkel beschikbaar maken voor haar eigen consoles. Sony is daar uiteraard niet blij mee en heeft de zaak aangespannen. Deze zaak zou weleens de toekomst van de gamewereld kunnen beïnvloeden, dus het is behoorlijk spannend!

Interessante onthullingen

In de rechtbankdocumenten doet Microsoft een interessante uitspraak: “PlayStation verkoopt eveneens een goedkopere Digital Edition voor €399,99 en men verwacht dat ze later dit jaar een PlayStation 5 Slim zullen uitbrengen tegen dezelfde verlaagde prijs.” Microsoft laat ook nog eens vallen: “Er wordt ook verwacht dat Sony later dit jaar een draagbare versie van de PlayStation 5 uitbrengt voor €299,99.” Op die manier maken ze dus bekend wat Sony eigenlijk nog even geheim had willen houden.

Die draagbare versie hebben we al eens voorbij zien komen op het officiële Playstation Youtube kanaal. Daarin vertellen ze dat er een nieuw apparaat gaat komen dat speciaal is ontworpen om de games te spelen die je hebt geïnstalleerd op je PS5. Deze zou je dan draadloos kunnen streamen via een WiFi verbinding. Hoewel Sony nog niet officieel iets heeft bevestigd, is het toch opmerkelijk dat Microsoft er al zo veel over kan vertellen.

Meer van dit