HomeReviewsReview: OnePlus Nord 2 is een middenklasser van hoog niveau

Review: OnePlus Nord 2 is een middenklasser van hoog niveau

Wanneer je denkt aan een nieuwe telefoon is OnePlus misschien niet het eerste merk waar je aan denkt. Maar met de OnePlus Nord had de Chinese smartphonemaker vorig jaar een mega hit te pakken. Wij mochten de opvolger- de OnePlus Nord 2- testen en reviewen. Tipje van de sluier: met de Nord 2 hebben ze wederom een hit te pakken.

OnePlus Nord 2

OnePlus is een Chinese smartphone-fabrikant opgericht in december 2013. Ze noemen OnePlus ook wel de flagship-killer, aangezien ze middenklassers van hoge kwaliteit op de markt brengen. De laatste jaren werd ook OnePlus steeds duurder en leek de visie eventjes kwijt. Met de Nord 1 kwamen ze alweer in de buurt van een goede middenklasser. Het enige wat toentertijd een beetje tegenviel was de camera. Maar daar is flink aan gewerkt.

Als eerste kijk je toch naar het uiterlijk, daar kunnen we niks aan doen. En de OnePlus Nord 2 ziet er zeer appetijtelijk uit. Met dunne schermranden waardoor het grootste gedeelte uit scherm bestaat. Dat is toch het fijnst als je spelletjes speelt of filmpjes kijkt. De OnePlus Nord 2 heeft een 6,43 inch-scherm met een resolutie van 2400 bij 1080 pixels. Dit zorgt voor een superstrakke pixeldichtheid.

Ook valt de helderheid op het display op. Zelfs met veel zonlicht kun je nog prima zien wat er op het scherm afspeelt. Als de zon een keertje schijnt in Nederland is dat toch fijn. Ook de HD functie werkt goed en zelfs video’s die in lage resolutie op Youtube staan kun je naar HD opschalen. Ze noemen het zelf een scherm waar je op kunt schaatsen. Eerste indruk: top!

oneplus nord 2 review

De veelbesproken camera

Waar de Nord 1 vooral op het gebied van camera tegenviel, is er nu een hoop veranderd. Op de achterkant zitten drie camera’s, op de voorkant eentje. De kwaliteit is goed. Kleuren zien er natuurlijk uit en de beelden zijn scherp. Wat voor ons vooral opviel was de night mode ((Nightscape Ultra). Fotograferen in het donker is opeens een stuk makkelijker geworden. Een echte plus!

Ook heeft de OnPlus Nord 2 een 8 megapixel-groothoeklens. Hiermee maak je wijdere foto’s dan normaal. Je zet met deze functie dus net iets meer op beeld dan met de normale camera. Leuke functie, maar hebben we persoonlijk niet heel veel gebruikt.

one plus, nord 2

Accu en specs

Is jouw telefoon ook altijd binnen no time leeg? Met de slimme laadfunctie van deze OnePlus zit je in een half uur van de 0 op de 100. Dat zijn mega tijden. We hebben de telefoon niet lang genoeg getest om te weten hoe goed de accu is. Bij de eerste weken haal je in ieder geval met gemak het einde van de dag, hoeveel je ook streamed, appt en kijkt. Top!

Hieronder hebben we nog even alle specs voor je op een rijtje gezet:
Afmetingen: 158.9 x 73.2 x 8.3 mm
Schermgrootte: 6.43 inch
Opslag: 256 GB
Gewicht: 189 gram
Werkgeheugen: 12288 MB
50 megapixels
5G-internet

Conclusie

OnePlus heeft het wederom geflikt. Als je op zoek bent naar een betaalbare telefoon van hoge kwaliteit dan is de NordPlus 2 zeer geschikt. Vooral de camera maakt bij deze versie echt het verschil. Een zware aanrader voor iedereen die geen 1000 euro wilt uitgeven, maar toch een op zoek is naar een telefoon met alles er op en er aan.

Meer van dit