HomeReviewsReview: Repeat Audio Prince koptelefoon geeft topgeluid van eigen bodem

Review: Repeat Audio Prince koptelefoon geeft topgeluid van eigen bodem

Wij zijn op de redactie gek op gadgets en testen graag nieuwe dingen uit. Toen we de Repeat Audio Prince koptelefoon in onze handen kregen, konden we niet wachten om ons Spotify-account te verbinden met deze knappe koptelefoon. Dit product is van Hollandse bodem en dat klinkt als muziek in onze oren. We hebben hem uiteraard uitgebreid getest en delen onze bevindingen hier met jullie.

Het verhaal achter Repeat Audio

Repeat Audio is een bedrijf dat in Rotterdam is gevestigd. Het bedrijf droeg eerst de naam Gerrard Street, maar heeft de naam enkele jaren geleden veranderd in Repeat Audio. Het bedrijf uit Zuid-Holland biedt koptelefoons aan en heeft daarbij de optie om tegen een vast bedrag te kiezen voor lifetime free repairs. Dit is een duurzame oplossing voor het milieu, maar ook voor de gebruiker, want hij of zij doet veel langer met een exemplaar door deze optie van het bedrijf.

Als er iets met de koptelefoon aan de hand is, dan wordt dit geheel kosteloos door het bedrijf gefixt. Op deze manier loopt de gebruiker altijd met een goede koptelefoon en hoeven er geen producten weggegooid te worden. Een win-win situatie dus. Het is uiteraard ook mogelijk om ze te kopen zonder de repairs optie. Ook aantrekkelijk, want ze staan bekend om hun lange levensduur. Van de drie beschikbare modellen (Prince, Boss en Day) gaan wij de Prince evalueren.

Strak design geleverd in losse onderdelen

De Prince staat momenteel bekend als het paradepaardje van het Rotterdamse bedrijf. Volgens Repeat Audio heeft dit model de beste geluidskwaliteit, noise cancelling en de functie om meerdere apparaten tegelijk te kunnen koppelen. Als we de zwarte doos openen, valt ons meteen op dat de Repeat Audio Prince koptelefoon in losse onderdelen in de doos ligt. We wilden eerst de bezorger lynchen, maar gelukkig viel onze ogen op de bijgeleverde handleiding.

De onderdelen voelen stevig aan, beter dan de troep die je van sommige merken kunt kopen. Met een beetje geduld hebben we de koptelefoon in elkaar gezet en konden we vervolgens de oorschelpen op de juiste hoogte stellen. Dit gebeurt met een paar schroeven. Eenmaal in onze handen is het een massieve over-ear koptelefoon die comfortabel aanvoelt. Het werd tijd om hem op te zetten en hem uitgebreid te testen.

Geluid en features van de Repeat Audio Prince koptelefoon

We verbinden Spotify met de koptelefoon en zetten hem op standje concert. We werden verrast door de goede geluidskwaliteit. De tonen zijn in prima harmonie. De lage tonen overstemmen de hogere tonen niet en vice versa. Bovendien zijn alle achtergrond tonen van het liedje dat we luisterden, ook goed te horen. Wat dat betreft is deze Repeat Audio Prince-koptelefoon goed afgestemd.

De noise-cancelling werkt naar behoren. Eenmaal aangezet was er van de buitenwereld niet veel meer te horen, heerlijk. Het is niet zo dat je compleet afgesloten wordt, wat ik persoonlijk erg prettig vind. Er zit daarnaast ook nog een ambient mode op, die er juist voor zorgt dat je de omgeving goed hoort. Dit is ideaal voor op de fiets bijvoorbeeld.

We konden echter wel een aantal nadelen vinden. Je kunt bijvoorbeeld de klanken niet naar smaak afstemmen, zoals bij sommige andere koptelefoons wel het geval is. Een ander minpuntje is het feit dat de koptelefoon niet in te klappen is.

Prince koptelefoon

Andere handigheidjes

Buiten dat het geluid van de Repeat Audio Prince koptelefoon heel goed is, zitten er meer handigheidjes aan. Zo gaat de accu behoorlijk lang mee, en hoef je niet in paniek te raken als die toch leeg is, want je kunt hem in vijf minuten zodanig snel opladen, dat hij weer twee uur meegaat.

Heb je geen oplader bij? Maakt niet uit, er zit namelijk een aux aansluiting op waardoor jij ook met een lege accu naar de beste klanken kunt luisteren. Ook bevat de koptelefoon een ingebouwde microfoon, waardoor je makkelijk met anderen kunt bellen. Tot slot kan hij dankzij de slimme chip op twee apparaten tegelijk aangesloten worden.

Conclusie review

We kunnen niets anders vaststellen dan het feit dat dit een stevige, duurzame en prima kwaliteit koptelefoon is. De Repeat Audio Prince koptelefoon is wat ons betreft zeker de moeite waard om te kopen. Vergeet ook niet dat de aanschaf van een koptelefoon van Repeat Audio, jouw ecologische voetafdruk weer een beetje kleiner maakt!

  • Duurzaam in gebruik
  • Strak design
  • Goede geluidskwaliteit
  • Noise cancelling én ambient mode
  • Makkelijk te monteren
  • Aan meerdere apparaten te verbinden
  • Helaas niet in te klappen
  • Geen app voor bedienen geluidsklanken

Meer van dit