HomeReviewsReview: Zijn de JBL Clip 4 Eco en de JBL Go 3...

Review: Zijn de JBL Clip 4 Eco en de JBL Go 3 Eco de ultieme portable speakers?

Zijn de milieuvriendelijke JBL Clip 4 Eco en de JBL Go 3 Eco de ultieme oplossing als je wat heerlijke deuntjes nodig hebt? We kregen de mogelijkheid om beide duurzame speakers uit te testen en die stelde ons niet teleur!

Muziek nodig

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je ergens bent waar je wel een muziekje bij zou kunnen gebruiken. Er zijn genoeg situaties waar muziek de sfeer een flinke impuls kan geven. Denk bijvoorbeeld aan een chill sessie aan het water, een picknick in het park of een snelle afdaling met je vrienden op de skipiste. In die situaties ga je geen koptelefoon op zetten, en is een flinke bluetoothspeaker gewoonweg niet handig om mee te nemen.

Voor kleine draagbare bluetoothspeakers biedt JBL eigenlijk altijd de perfecte uitkomst. Zéker nu ze ook nog eens met een duurzame en milieuvriendelijke speaker op de markt zijn gekomen. De JBL Clip 4 Eco en de JBL Go 3 Eco zijn namelijk volledig gemaakt met het ook op het milieu.

Milieuvriendelijk

Beide speakers zijn gemaakt van plastic dat voor 90% bestaat uit PCR (post-consumer recycled) plastic. Dat betekend dat het gemaakt is van de plastic verpakkingen die wij als consument weggooien. Ook de stof die om de speakers zit is voor 100% gemaakt van gerecycled materiaal.

Als je denkt dat dat alles was, dan zit je mis. De speakers worden namelijk verpakt met  JBL’s nieuwste milieuvriendelijke (FSC-goedgekeurde) op papier gebaseerde verpakking. De verpakking is dan ook nog eens bedrukt met soja inkt. Op die manier is de ecologische voetafdruk dus zo klein mogelijk gemaakt voor deze speakers!

jbl speaker milieuvriendelijk

De speakers

Dat de speakers milieuvriendelijk zijn is natuurlijk fantastisch, maar kunnen ze ook doen waarvoor ze gemaakt zijn? Dat hebben we getest! Beide speakers zijn IP67 water- en stofbestendig dus je kunt ze werkelijk waar overal mee naartoe nemen, zonder dat je je zorgen moet maken of ze niet kapot gaan.

De beide speakers kun je verbinden met de nieuwste bluetooth 5.1 verbinding en zijn op te laden met de USB-C oplader. Ze voelen van goede kwaliteit aan en zijn erg intuïtief in de bediening. Je kunt ze krijgen in de kleuren blauw, groen en witgrijs.

JBL Go 3 Eco

De JBL Go 3 Eco bluetooth speaker is heerlijk klein. Je kunt je eigenlijk niet voorstellen dat de speaker het geluid kan maken dat ‘ie maakt. Hij gaat zo’n 5 uur mee op 1 keer opladen. De bass in de speaker is (vanzelfsprekend) niet optimaal maar zeker voldoende en hij blijft helder!

De speaker is ontzettend klein en is om die reden overal mee naartoe te nemen. Met het lusje aan de speaker kun je hem makkelijk aan iets vastmaken. De prijs van de speaker is 39,99 en je kunt hem bestellen via de website van JBL.

jbl go 3 eco

JBL Clip 4 Eco

De JBL Clip 4 Eco bluetooth speaker heeft net effe wat meer body en vermogen dan de Go 3. Het geluid is fantastisch en ook de bass is in deze speaker bizar goed. Hij kan 10 uur mee gaan met 1 keer opladen dus je kunt er echt de hele dag op vertrouwen.

Door de karabijnhaak die aan de speaker zit, kun je de speaker overal aan vast clippen. Zo hoef je er niet meer naar om te kijken en heb je altijd muziek bij. De speaker is daarnaast sterk en robuust gebouwd dus ook bij stevige activiteiten, kun je hem gewoon meenemen. De prijs van de speaker is 59,99 en je kunt hem kopen via de website van JBL.

jbl clip 4 eco

De ultieme portable speaker?

Op de vraag of de Eco varianten van de JBL Clip 4 en JBL Go 3 ook echt de ultieme portable speakers zijn kunnen we eigenlijk alleen maar ja zeggen. Tot nu toe kwamen we in deze prijsklasse nog geen speakers tegen van deze grootte, die naast het milieuvriendelijke aspect, ook nog eens fantastische muziek leveren.

De combinatie van mooie heldere muziek, draagbaarheid, robuustheid en de prijs maakt deze speakers echt een hele goede optie als het gaat om een kleine draagbare bluetooth speaker. Als je op zoek bent naar een portable speaker dan zien we geen reden om verder te zoeken dan deze kleine kanjers.

Meer van dit