HomeReviewsReview: Casio G-Shock GA-B2100 is innovatief en robuust bij de tijd

Review: Casio G-Shock GA-B2100 is innovatief en robuust bij de tijd

Wij zijn graag bij de tijd, en hebben daarom graag de vinger aan de pols. Dit hebben we de afgelopen tijd gedaan met een robuust ogend polshorloge dat over innovatieve technologie beschikt. We hebben het over de Casio G-Shock GA-B2100. Een duurzame en tijdloze gadget. Wij hebben dit horloge getest en de review ervan in dit artikel gepubliceerd.

Het uiterlijk van de G-Shock GA-B2100

Wij houden ervan als innovatieve technologie op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier wordt gebracht. We waren dan ook blij verrast toen we een netjes aangeleverd pakketje in onze handen kregen, dat geniaal is in zijn eenvoud. Het doosje verraad niets van de technologie dat binnenin te vinden is. Zwart, effen, en simpel. Toen we het doosje openden werd onze nieuwsgierigheid gewekt.

Het uiterlijk van de G-Shock GA-B2100 is achthoekig. De bezel van het horloge heeft door deze vorm een robuuste uitstraling. De achterkant van het horloge verraad dat het mechanisme wordt beschermd door een ‘Carbon Core Guard Structure’ dat een schokdempende functie heeft. Het glas is krasbestendig, en wordt beschermd door de bezel, omdat deze hoger dan het glas ligt.

Casio G-schock GA-B2100

De uitgebreide functies van De Casio G-Shock GA-B2100

Na het bekijken van het omhulsel doken we in de functionaliteit van deze wearable. Dat duiken kunnen we letterlijk nemen, want je kunt er tot wel 200 meter diepte mee het water in. Het belangrijkste is echter de oplaadfunctie. Casio heeft het voor elkaar gekregen om in dit horloge (ondanks de afmetingen 45.4 mm diameter) een zonnecel in te bouwen waarmee het horloge op zonne-energie werkt. Het horloge weegt overigens maar 51 gram.

Het horloge is ook te verbinden met bluetooth, en heeft een ‘world time function’ waarmee je de tijd in 38 verschillende steden kunt instellen. Daarnaast zit er een stopwatch in, een volautomatische kalender tot het jaar 2099, en een countdown timer die je tot 60 minuten in kunt stellen. Het is ook mogelijk om vijf verschillende alarmen in te stellen, erg handig voor de uitslaper onder ons. De tijd wordt uiteraard tot op de seconde nauwkeurig weergegeven. Wanneer het is verbonden met bluetooth, is de watch net zo nauwkeurig als de klok op je smartphone.

GA-B2100-1A1

Eindconclusie review

We hebben dit mooie stukje technologie uitgebreid bestudeerd en zijn tot de conclusie gekomen dat je een hoop kwaliteit krijgt voor een lage prijs. Dit robuuste stukje innovatie voor om je pols kost slechts €149 en is verkrijgbaar in vijf verschillende versies en kleuren. Het meest fijne is het feit dat het horloge op zonne-energie werkt, dus er zijn geen problemen met het opladen van dit toestel. Je koopt het horloge hier!

Door het soepele bandje en het lichte gewicht voel je bijna niet dat je een horloge draagt. Het design past bij elke kledingkeuze, wat een prettig idee is. Ook onder een maatpak past deze wearable uitstekend. Het display is eenvoudig maar overzichtelijk. Casio heeft wat ons betreft een pareltje voor een mooie prijs op de markt gebracht. Onze eindconclusie is dus uiterst positief. Een echte steal dus, als je het ons vraagt.

Meer van dit