HomeTechNothing-smartwatch heeft veel functies voor weinig geld

Nothing-smartwatch heeft veel functies voor weinig geld

Elektronicafabrikant Nothing gaat wederom de concurrentie met Apple en Samsung aan door het lanceren van de nieuwe Nothing-smartwatch. Het Britse bedrijf heeft de CMF Watch Pro zojuist officieel aangekondigd. Het merk heeft al eerder de Nothing Phone en oordoppen uitgebracht, nu komt daar dus ook een wearable bij. Het meest opvallende is de prijs van de smartwatch. Voor een prikkie heb jij een slim horloge om je pols die niet onder doet voor een smartwatch van de grote merken. We hebben dit heugelijke nieuws even onder de loep genomen.

Goedkope smartwatch uit de CMF-lijn

Het bedrijf Nothing is opgericht door Carl Pei, de mede-oprichter van de Chinese smartphonemaker OnePlus. Nothing heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd als het gaat om het uitbrengen van kwalitatief goede smartphones voor een lage prijs. De CMF-lijn is een submerk van het bedrijf dat naar verluidt drie apparaten tegelijkertijd op de markt gaat brengen. Volgens het twitteraccount van TechLeakZone gaat het om een USB-C-oplader met 65W-snelladen, draadloze Buds Pro-oordopjes en dus CMF Watch Pro, zo lekte het account vorige maand.

De CMF-lijn zal naast de Nothing Phone 2 en de duurdere oordoppen worden uitgebracht. De CMF Watch Pro is een betaalbaar slim horloge waar de afgelopen twee jaar door Nothing aan is gewerkt. De bedoeling is dat de wearable que prijs/kwaliteitverhouding aantrekkelijk wordt voor iedereen, en dat lijkt het geval. Als we kijken naar de beschikbare functies in combinatie met de prijs, dan heeft het bedrijf een indrukwekkend staaltje werk afgeleverd.

Functies Nothing-smartwatch

De CMF Watch Pro heeft een aluminium behuizing met een vierkant amoled-scherm van 1.96 inch. De hoeken van de behuizing zijn afgerond. Het scherm van de wearable staat altijd aan, en heeft een opvallend zuiver scherm van 332 pixels per inch door een resolutie van 410 x 502 pixels en 600 nits. Het model lijkt overduidelijk op dat van de Apple Watch, maar dat mag de pret absoluut niet drukken.

Verder heeft de CMF Watch Pro een GPS, een hartslagsensor, een bloed-zuurstofmeter en een slaaptracker. Je kunt je gezondheid en je slaapritme dus goed monitoren. De wearable heeft maar liefst 101 verschillende sportfuncties en kan via Bluetooth worden verbonden met zowel een iPhone als een Android-toestel. Daarnaast is de smartwatch stof- en waterbestendig.

De levensduur van de 340 mAh-batterij is ook het benoemen waard: hij gaat bij normaal gebruik 13 dagen mee op een volle lading en bij energiebesparende modus zelfs 45 dagen. De kleuren van de smartwatch zijn metallic of donkergrijs en wordt geleverd met verschillende wijzerplaten.

Prijs en releasedatum in Europa

Naast de CMF Watch Pro zal Nothing ook goedkope draadloze oordopjes op de markt brengen. Deze oordoppen hebben een actieve ruisonderdrukking en zullen een batterijduur van 11 uur hebben. Als ze in de case worden vervoerd dan zullen ze ongeveer 39 uur op een volle lading te zijn gebruiken. Verwacht wordt dat de oordopjes tegelijkertijd met de CMF Watch Pro in Europa worden gelanceerd.

De CMF Watch Pro wordt op dit moment in Amerika verkocht voor 69 dollar. De prijs zal in Europa rond de 79 euro worden. Volgens Nothing zullen de wearables voor het einde van het jaar in Nederland beschikbaar zijn. De prijs van de oordopjes zal dan ongeveer 59 euro zijn. Als de CMF-gadgets in ons land verkrijgbaar zijn dan stellen we jullie uiteraard meteen op de hoogte.

Meer van dit