HomeSmartphonesDeze 5 functies van jouw Apple Watch kende je nog niet

Deze 5 functies van jouw Apple Watch kende je nog niet

De technologie achter de Apple Watch mag op zijn minst vooruitstrevend worden genoemd. We kunnen er inmiddels mee bellen, onze gezondheid in de gaten houden, appen en nog veel meer. Er zijn echter features die een stuk minder bekend zijn, maar ze zijn minstens net zo handig. We hebben 5 verborgen talenten van de Apple Watch uitgelicht.

De juiste weg vinden

In de vakantieperiode ontdekken we graag plekken op de wereld die we nog nooit hebben gezien. Dankzij navigatie kunnen we overal de weg vinden, maar we lopen dan wel met onze smartphone in de hand om naar de route te kijken. In sommige landen is dat gevaarlijk, en ben je je mobiele telefoon zo kwijt. Je kunt door middel van trillingen van je Apple Watch ook de weg vinden. Open ‘kaarten’ op je telefoon, en dan bestemming. Daarna wijst de Apple Watch door middel van trillingen de weg.

Chat GPT via spraak gebruiken

Het is een kwestie van tijd voordat Chat GPT met een speciale app kan worden gebruikt. Tot die tijd kun je gebruikmaken van een speciale code die door ontwikkelaars is ontworpen, zoals Petey. Dankzij deze app kun je gewoon spreken met de chatbot van OpenAI via je Apple Watch. Zeer handig. Je kunt zowel dicteren als de vraag typen, dus heb je letterlijk het antwoord op elke vraag om je pols.

apple watch chat gpt

Bestuur de Apple Watch met gebaren

Je kunt jouw Apple Watch besturen zonder dat je het scherm aan hoeft te raken. Je hoeft alleen je hand te bewegen als je de juiste instellingen hebt veranderd. Als je de Apple Watch-app op je iPhone openen daarna naar Toegankelijkheid > Assistive Touch gaat, dan krijg je de mogelijkheid om je smartwatch met gebaren te besturen. Je kunt in de app zien welke gebaren je Watch kan herkennen.

Maak foto’s met je smartwatch

Als je een groepsfoto wil maken en geen selfiestick bij je hebt, dan is de bediening via je Apple Watch een handige optie. Je kunt deze namelijk gebruiken als een afstandsbediening voor de camera-functie op je iPhone. Je kunt via je Watch zelfs schakelen tussen de voor- en achterkant. Je krijgt ook een voorbeeldweergave te zien. Als het resultaat bevalt dan kun je met een druk op de knop met je Watch een foto schieten.

Spelletjes spelen

Als je niets te doen hebt, zoals tijdens het wachten op de trein of bus, dan kun je spelletjes spelen op je Apple Watch. Normaal gesproken doe je dit op je iPhone, maar probeer het eens op je smartwatch! De game die veruit het leukste is om te spelen is Pocket Bandit. Dit spelletje maakt optimaal gebruik van de functies van je smartwatch, waardoor je een leuke speelervaring krijgt. We hebben hieronder een filmpje van het spelletje geplaatst.

 

Meer van dit