HomeWheelsJe kunt nu een straat legale kart kopen voor de openbare weg...

Je kunt nu een straat legale kart kopen voor de openbare weg in Nederland

Je kunt nu een straat legale kart kopen voor de openbare weg in Nederland. Dat is misschien wel de droom voor iedere raceliefhebber. Deze kart is gebaseerd op een Mario Kart, en mag door heel Nederland op de openbare weg rijden.

Straat legale kart

Je mag niet zomaar met een kart de openbare weg op. Als je een kart uit de kartbaan trekt om op de weg te gaan rijden, dan zal het niet lang duren voordat je aangehouden wordt. Op een kart mis je eigenlijk altijd de spiegels en de verlichting, maar ook de kleine slick bandjes zijn niet geschikt voor het (natte) asfalt van de openbare weg. Kreidler heeft daar nu verandering ingebracht met deze Kreidler SMC F Kart.

Ze maakte een straat legale kart die aan alle eisen voldoet. Op die manier hebben ze de kart TÜV-gekeurd gekregen. Hierdoor kon de kart een L7E kenteken krijgen. Dit zijn dezelfde kentekens die de quad en de trike ook hebben. Hij beschikt over spiegels, alle verlichting en zelfs een gordel. Als je die gordel draagt dan hoef je zelfs geeneens een helm op.

Karten op de openbare weg

Om te mogen karten op de openbare weg heb je echt een straat legale kart nodig. Deze Kreidler SMC F Kart is zó straat legaal, dat je er zelfs de snelweg mee op mag. Als je dan netjes de gordel draagt, hoef je niet eens een helm op wanneer je over de snelweg scheurt.

De Kreidler SMC F

De Kreidler SMC F heet zo omdat Kreidler degene is die de kart legaal heeft gekregen. SMC is de Taiwanese motorfabrikant en de F staat voor Fahrzeug. Het motortje is een 1 cilinder 2takt met 100cc, maar je hebt ook een 4takt variant met 170cc. De motor levert zo’n 14pk maar omdat de kart zo licht is, is dat natuurlijk best wel wat. Het motortje levert een topsnelheid van zo’n 80 kilometer per uur.

Beeld: Autovisie

Je kunt de kart behoorlijk goedkoop rijden. Zowel de verzekering als de wegenbelasting kosten namelijk bijna niets. Daarnaast kun je hem bijna overal kwijt. Wellicht is het een leuke vervanger de Canta en zien we binnenkort Amsterdam overstromen met deze karts.

Als je denkt dat je uniek bent met je straat legale kart dan zit je effe mis. Er zijn namelijk al 65 karts in Nederland op kenteken gezet. Hoewel 65 best wel veel is, is er bijna niet aan te komen. Op dit moment staat er één te koop in Nederland, en daar moet je €7.450,- voor aftikken.

Als je nou benieuwd bent hoe dat eruit ziet, dan heb ik goed nieuws voor je. De mannen van Autovisie hebben de kart namelijk getest. Hoewel je er een heleboel plezier aan kunt beleven, is het wel duidelijk dat je er goed mee op moet letten. Bekijk de beelden hieronder!

Meer van dit