HomeEntertainmentAqua karten wordt de nieuwste hype onder vrienden deze zomer

Aqua karten wordt de nieuwste hype onder vrienden deze zomer

Als je aankomende zomer een dagje met je vrienden op stap wilt, dan is karten altijd een geslaagde optie. Echter, als de temperaturen buiten stijgen, dan is een dagje varen op het water ook perfect. Je hoeft vanaf nu niet meer te kiezen, want met Aqua Karten kun je deze twee leuke bezigheden combineren tot een ultieme race op het water.

Dit is Aqua Karten

De naam verraadt al een beetje wat Aqua Karten is. Het is een spannende en spetterende kartcompetitie op het water. De Aqua Karts zijn vergelijkbaar met kartwagens die we op het land gebruiken, alleen zijn deze karts ontwikkeld voor op het water. De lichte structuur en de kracht van de motor zorgen voor extra wendbaarheid, zodat je zeer scherpe bochten kunt maken. Dat is eens wat anders dan Mario Kart.

Het concept van Aqua Karten is hetzelfde als het karten op een normale kartbaan. Er is een parcours aangelegd dat je zo snel mogelijk af moet leggen. Je scheert over het water terwijl je richting de overwinning vaart. Dit is next-level karten dat je zeker met je vrienden moet proberen. Vooral tijdens een warme zomer is dit het ultieme dagje uit. Het is in ieder geval een vorm van vermaak dat de wereld begint te veroveren.

aqua karten
Foto: YouTube Aqua Kart Racing

Op formule 1 gebaseerd

Aan het concept en de vormgeving van het stuurwiel is duidelijk te zien dat de bedenkers van deze nieuwe tak van sport hun inspiratie uit de Formule 1 hebben gehaald. Dankzij scherpe bochten en snelle lange stukken, waan je jezelf een ‘Formule 1 kapitein’ tijdens het aqua karten

Aqua Karten in Nederland

De combinatie van plezier en adrenaline op het water zorgt ervoor dat Aqua Karten snel in populariteit stijgt. Helaas is het nog niet mogelijk om deze spetterende race in Nederland te doen. Het bedrijf achter Aqua Karten heeft vooralsnog alleen vestigingen in Dubai, San Diego en Marrakech. Het is dus nog even afwachten tot we kunnen Aqua Karten in Nederland.

Aqua Karten is de hype voor volgende zomer

Als Aqua Karten in populariteit blijft stijgen dan kan het zomaar zijn dat Racing DaKart – het bedrijf achter Aqua Karten – binnenkort ook Aqua Karten in Nederland werkelijkheid gaat maken. Tot die tijd zul je er speciaal voor naar de bovenstaande plaatsen moeten reizen, of je reserveert een kart als je er op vakantie bent.

Deze nieuwe race-ervaring ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Om een impressie te geven hebben we hieronder een jaloersmakend filmpje geplaatst. Nu maar hopen dat het gauw weer lekker weer gaat worden, zodat je met al je vrienden kunt gaan aqua karten.

Meer van dit