HomeSmartphonesWhatsapp kan na volgende update de chats van Android naar iOS importeren

Whatsapp kan na volgende update de chats van Android naar iOS importeren

Whatsapp is een veelgevraagde functie aan het testen. De mogelijkheid om chatgeschiedenis over te zetten van Android naar iOS. Dat is nu nog niet mogelijk, daarom stappen veel gebruikers van de chatdienst niet snel over van een Android naar een toestel van Apple. Whatsapp wilt daar verandering in brengen door het testen van deze functie.

Whatsapp op Android en iOS

Het is een functie dat door veel gebruikers van Whatsapp wordt gevraagd: het kunnen importeren van je chatgeschiedenis van Android naar iOS. Dat is nu nog niet mogelijk, maar de chatdienst is wel al een tijd bezig om deze functie te realiseren. En dat lijkt nu het geval te zijn. De functie zou vorig jaar al worden uitgerold, maar dat liep om onduidelijke redenen vertraging op.

Whatsapp test nu met een select aantal Samsung en Google Pixel smartphones of het importeren van data naar een Apple smartphone zonder problemen gedaan kan worden. Als dat het geval is dan zullen andere type smartphones volgen. En dat zou goed uit kunnen pakken voor Apple, want Android gebruikers zullen dan met minder moeite overstappen op een smartphone van het merk.

 

Whatsapp en Google Drive

De reden waarom veel gebruikers van smartphones die draaien op Android niet overstappen op een Apple smartphone is omdat ze dan niet meer bij hun chatgeschiedenis kunnen. Die chatgeschiedenis staat opgeslagen in Google Drive op hun Android apparaten. Als de chatgeschiedenis overgezet kan worden dan zal de lat om over te stappen naar een smartphone van Apple veel lager zijn.

Dit zou dus goed nieuws voor Apple kunnen betekenen. Whatsapp verwacht de functie dit jaar helemaal doorgevoerd te hebben. De functie is in oktober vorig jaar al toegepast op een aantal Samsung smartphones en dat is met succes gebeurt. Wij houden de ontwikkelingen nauw in de gaten en delen deze uiteraard hier met jullie.

 

Meer van dit