HomeSmartphonesMet deze 5 tips heb jij geen last meer van een langzame...

Met deze 5 tips heb jij geen last meer van een langzame Android-smartphone

Als je minutenlang moet wachten tijdens het opstarten je galerij, of het openen van YouTube op je Android-smartphone, dan is jouw smartphone vertraagd. Dat heeft verschillende oorzaken en gebeurt vaak bij goedkopere modellen. Er is een manier waarop je dit op kunt lossen, we leggen je het uit in dit artikel.

Een snellere smartphone met deze 5 tips

Sommige modellen worden trager omdat ze simpelweg de nieuwe software na een update niet aankunnen. Maar wij hebben de tips die ervoor zorgen dat jouw Android-smartphone weer sneller gaat lopen. Deze tips werken bij de meeste smartphones, maar het kan uiteraard verschillen per model en fabrikant. Lets go!

1. Trek app-machtigingen in als je de bewuste app niet gebruikt

Er staat vast wel een app op je telefoon die je niet vaak gebruikt, maar ook niet wilt verwijderen omdat deze nog van pas kan komen. Voor dit soort apps is het verstandig om de machtiging in te trekken. Dan zal er op de achtergrond geen activiteit meer zijn, zoals automatisch opstarten, locatie en andere functies die deze app gebruikt. Je smartphone zal minder energie gebruiken en dus sneller worden.

2. Start je smartphone opnieuw op

Een vertraagde telefoon zal zich frisser voelen nadat hij opnieuw is opgestart. Bij het opstarten van je telefoon worden verschillende processen die op de achtergrond draaien afgesloten, het resultaat zal een snellere telefoon zijn. Soms wordt je smartphone na een paar dagen weer trager door alle activiteit. Om de paar dagen een automatische opstart instellen kan een goede oplossing zijn.

smartphone

3. Het verwijderen van oude chatgesprekken

Android-telefoons slaan veel data op. Soms is deze data onnodig, maar het maakt je telefoon wel trager. Chats zoals Whatsapp bewaren vrijwel alle informatie dat er binnenkomt, dus is het handmatig verwijderen van oude chats en mediabestanden verstandig. Als je even niets te doen hebt dan is het een bezigheid waarmee je jouw smartphone weer net een stukje sneller kunt maken.

4. Lite-apps slaan veel minder data op

Lite-applicaties slaan veel minder onnodige data op dan normale apps. Er zitten echter wel nadelen aan lite-apps. Over het algemeen hebben deze apps een langere laadtijd. Wat er tegenover staat is dat jouw telefoon zelf een stuk sneller blijft functioneren. Lite-apps zijn er in verschillende vormen. Je hebt ze bijvoorbeeld voor Facebook of Messenger. Zoek er vooral eerst wat informatie over op.

smartphone 2

Meer van dit