HomeWheelsDit zijn 7 goede RC auto’s om met de hobby te beginnen

Dit zijn 7 goede RC auto’s om met de hobby te beginnen

Als je van racen houdt en je wil aan een nieuwe hobby beginnen dan is een RC auto leuk om mee te starten. Sommige mensen die meer ervaren zijn gaan er zelfs mee naar officiële RC wedstrijden. Van leuke buggy’s tot razendsnelle nitro-auto’s, als je van snelheid houdt dan is dit heel leuk speelgoed. We hebben 7 goede instapmodellen uitgezocht.

RC auto als razendsnelle hobby

Bestuurbare RC auto’s winnen steeds meer aan populariteit. Het is echter wel zo dat niet elke auto zomaar voor iedereen geschikt is. Beginners zullen het moeten doen met een RC auto die geschikt is voor iemand die onervaren is, terwijl het voor gevorderde bestuurders niet gek genoeg kan. Voor beginners is het belangrijk dat je start met een RTR (Ready to Run) auto.

Je kunt ze kant en klaar in de winkel kopen, maar veel mensen die met deze hobby beginnen kopen een RTR RC auto als bouwpakket. Op deze manier leert men de auto van binnen en van buiten kennen, wat voordeel is als er iets mee aan de hand is, en dat gebeurt vaak. Maar welke RC auto is het meest geschikt voor een beginner? Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben 7 exemplaren gevonden.

1. Axial SCX10 III Jeep

Als je graag met een jeep door de modder scheurt, dan is deze Axial SCX10 III Jeep een leuke RC Auto om mee te starten. Er zit een werkende versnellingsbak in, waarmee je extra kunt gassen alsof je er zelf in zit. Hij is wel wat prijzig, maar vrijwel onverwoestbaar voor een beginner.
beste rc auto jeep

2. FTX Outback Texan 4X4

Deze RC auto is geïnspireerd op de klassieke pickups uit de jaren 40 en 50, en heeft een stoere retro look. Met zijn metalen chassis scheurt deze FTX Outback zonder moeite door elke ondergrond, maar hij komt het beste tot zijn recht in de modder. Daarnaast is hij vrijwel niet stuk te krijgen.
beste RC auto FTX

3. Traxxas Bandit XL Buggy

Deze Buggy is een prima RC auto om mee te beginnen. Hij is relatief goedkoop in vergelijking met andere auto’s, maar de kwaliteit is er niet minder om. Er zit een razendsnelle 12T elektro motor in en heeft qua besturing een reikwijdte van 300 meter. Let wel op, als je deze op volle snelheid crashed dan kun je de stukjes gaan zoeken.
Beste RC auto traxxas

4. Losi UTV

Deze Losi UTV doet het prima op elk terrein, en is zeer geschikt als instapmodel. Dit model wordt veel gebruikt in de duinen, want hij presenteert uitermate goed op los zand. De vierwielaandrijving maakt dit mogelijk, dus ideaal als je vlakbij het strand woont. Hij is wel erg prijzig dus het is wel handig om van te voren te weten of je de hobby écht heel leuk vindt.
beste rc auto losi

5. Corally Asuga

De Corally Asuga XLR 6S RTR is kopen en rijden. Door de 3 mm dikke aluminium hoofd chassisplaat met zijbescherming kan dit model wel tegen een stootje. Hij is dus erg geschikt voor straatraces. Er zit een zeer goede vering in, dus zet een mooi parcours in elkaar. Hij is wel duur maar door de brede banden kun je hem bijna niet omver krijgen.
Beste RC auto corolla

6. Superforza GT

The Fast and the Furious in je handpalmen. Deze RTR RC auto is naar smaak volledig in te stellen en te pimpen. Hij is ook nog eens waterproof en heeft realistische werkende verlichting aan de voor- en achterzijde. Leuk om te zien én leuk om mee te racen, zelfs in de regen!
beste RC auto superforza

7. Traxxas Wide maxx

Dit is echt een monster onder de RC auto’s voor beginners. De topsnelheid van de Traxxas Wide Maxx is maar liefst 96 kilometer per uur, maar desondanks goed te handelen. De meeste onderdelen zijn voorgemonteerd, dus het is kopen en je kunt meteen de weg op. Kijk wel uit dat je hem niet tegen je enkels aanstuurt. Zoek je het liever in de lucht? Dan kun je een vliegende auto bestellen.
beste RC auto traxxas 2

Meer van dit