HomeSmartphonesDit is wat we kunnen verwachten van de aankomende Whatsapp update

Dit is wat we kunnen verwachten van de aankomende Whatsapp update

WhatsApp is de meest gebruikte chat app van Nederland en wordt regelmatig geüpdatet. Normaal merken de appgebruikers daar niet zo veel van maar voor de aankomende WhatsApp update zijn er toch een aantal dingen die positief gaan veranderen! 

Aankomende WhatsApp update

We schreven er eerder al over dat de WhatsApp groepsgesprekken gaan veranderen. Groepsbeheerders gaan namelijk meer functies binnen een groepsgesprek krijgen. Na wat speurwerk van het team achter WABetainfo.com blijken er meer goede dingen in de aankomende WhatsApp update te zitten. In dit artikel zetten we dat even voor je op een rijtje. Hierdoor weet je goed wat je kan verwachten.

Whatsapp app update

WhatsApp spraakberichten

Spraakberichten worden binnen WhatsApp steeds meer en vaker gebruikt. Soms is het heel prettig als iemand een spraakbericht stuurt maar eigenlijk kun je tijdens het luisteren naar zon bericht, helemaal niets meer met de telefoon doen omdat het bericht direct stopt als je de chat sluit.

De aankomende update gaat hier een einde aan maken. De ‘Global Voice Note Player’ zou er voor moeten zorgen dat jij jouw spraakberichten gewoon kunt blijven luisteren, terwijl je de chat sluit. De optie zou bovenin de app vast komen te staan zodat jij altijd een overzicht hebt van de spraakberichten. In combinatie met de versnelde afspeelsnelheid, zullen deze berichten dus nog populairder gaan worden!

Profielfoto’s in meldingen

Waar je voorheen enkel meldingen zag met daarbij een naam of een nummer, komt er in de aankomende update een profielfoto bij. De functionaliteit hiervan is nog niet helemaal duidelijk maar prettig is het wel als je een appje binnen krijgt!

WhatsApp mentions

WhatsApp gaat het mogelijk maken dat je weet wanneer er over je gepraat wordt. Het is al langer mogelijk om iemand te mentionen of om gericht te antwoorden op een bericht van iemand. In de meldingen zag je daar alleen voorheen niets van. Momenteel wordt er dus gewerkt dat je meldingen krijgt als iemand je aanspreekt of op je reageert. Dat zou er ongeveer uit moeten gaan zien zoals op de afbeelding hieronder.

Afbeelding: WABetainfo

Verbeterde zoekfilters

Voor de WhatsApp business versie zullen er betere zoekfilters gaan komen. Waar je voorheen alleen op woorden kon zoeken, is het nu mogelijk om de filters wat uit te breiden. Zo kan je straks bijvoorbeeld zoeken op of de ontvanger in je contacten stond. Je kunt dit straks combineren met meerdere zoekfilters. Wat precies de filters gaan worden is nog niet helemaal duidelijk maar we weten in ieder geval wel dat ze er mee bezig zijn!

Meer van dit