HomeSmartphonesAirpods te duur? De nieuwe oordopjes van OnePlus zijn het ideale alternatief

Airpods te duur? De nieuwe oordopjes van OnePlus zijn het ideale alternatief

Airpods van Apple zijn veruit de meest populaire oordopjes, maar er zit ook een aardig prijskaartje aan. Niet iedereen kan of wil dat betalen, dus wordt er vaak gekozen voor een alternatief dat van mindere kwaliteit is. Smartphone-merk OnePlus lanceert binnenkort oordopjes die niet onderdoen voor de kwaliteit van de duurdere AirPods van Apple.

Oordopjes van OnePlus

Op 19 mei 2022 lanceert OnePlus namelijk de OnePlus Buds in Nederland. Het al sinds een maand bekend dat deze oordopjes eraan zitten te komen, maar nu kunnen we er ook een datum aan vastplakken. Het zijn de eerste oordopjes uit de Nord-lijn, en zouden naar verluid een perfect alternatief zijn voor Apple’s AirPods. De buds zijn nog niet getest door Nederlanders, maar de signalen uit het buitenland zijn goed.

De prijs en de specificaties beloven veel goeds. Vooral de prijs valt in goede aarde bij de consument. De OnePlus Buds gaan zo’n €39,99 kosten. Voor die prijs zou je niet veel verwachten, maar je krijgt het wel. De specificaties zijn prima, en doen niet onder voor die van Apple’s AirPods. Je levert echter wel weer wat in ten opzichte van de huidige Buds Z2, die oordopjes hebben drie microfoons en ruisonderdrukking.

Specificaties OnePlus Nord Buds

Actieve ruisonderdrukking ontbreekt dus bij de Nord Buds, maar we kunnen wel rekenen op Dolby Atmos. Ook de accuduur van de oordopjes mogen uitstekend worden genoemd. Inclusief hoesje gaan ze maar liefst 38 uur mee. als je geen hoesje bij je hebt dan kun je er 7 uur mee aan de wandel. Een algoritme is in staat om achtergrondgeluiden te onderdrukken, wat ideaal is voor telefoongesprekken.

De Buds zijn voorzien van 12,4 drivers en hebben machine learning bij zich. Dankzij deze kunstmatige intelligentie leren de buds de terugkerende activiteiten op je smartphone te herkennen. Deze oordopjes beschikken over twee microfoontjes in ieder pootje. De specificaties zijn dus geniaal. We mogen het zelf testen als OnePlus ze lanceert op donderdag 19 mei.

Lancering oordopjes en twee nieuwe smartphones

Dus volgende week donderdag zal OnePlus onder de naam ‘Speed Games’ de nieuwe oordopjes presenteren. Maar dat is nog niet alles. Tegelijkertijd zullen er twee gloednieuwe smartphones uit de Nord-lijn worden gepresenteerd. Voor fans van OnePlus staat deze datum vol verwachting in de agenda, de namen van de smartphones zijn al bekend.

Het gaat om de Nord 2T 5G en de Nord CE 2 Lite 5G. Het bedrijf heeft een Instagram-pagina waarop ze regelmatig de ontwikkelingen met betrekking tot smartphones en accessoires bekendmaken. Vanaf volgende week kunnen we de OnePlus Nord Buds zelf testen. Voor die prijs is het absoluut de moeite waard om te proberen.

 

Meer van dit