HomeGeen categorieLet op! Zo voorkom je dat je per 1 juli teveel betaalt...

Let op! Zo voorkom je dat je per 1 juli teveel betaalt voor jouw AliExpress bestelling

Ben jij een groot fan van het Chinese AliExpress, Wish of Alibaba? Dan gaan de bestellingen vanaf 1 juli duurder voor je worden. De EU heeft namelijk besloten dat op alle online aankopen van buiten de EU er BTW betaald moet worden. Best logisch, wel balen. Maar buiten die 21% btw komen er nog meer kosten bij die jij kunt vermijden. Let goed op want dit kan jou veel geld schelen.

Btw bij Chinese webwinkels

Op dit moment betaalde je alleen btw als jouw bestelling duurder was dan 22 euro. Vanaf 1 juli gaat dit dus letterlijk veranderen. Er is vanaf die datum geen vrijstelling meer en bij producten onder de 22 euro moet je ook gewoon belasting betalen. Dit voeren ze in om een eerlijker speelveld te creëren en de Chinese markt het wat moeilijker te maken.

Dat is een nieuwe wetgeving die wij natuurlijk wel begrijpen. Maar liefst een kwart miljard euro werd er afgelopen jaar uitgegeven door Nederlanders bij Chinese webshops, WTF. Bovenop die 21% btw kunnen er nog meer kosten bij komen. Let even goed op en maak notities!

aliexpress, btw, betalen, kosten

Duurdere AliExpress producten

Als je namelijk niet scherp bent is er een grote kans dat je nog meer gaat betalen voor jouw Chinese producten. Als je namelijk de 21% niet direct betaald bij het bestellen, zal deze worden betaald moeten worden als het pakketje aankomt in Hollanda. Uiteraard zal de pakketdienst je dan vragen het alsnog te voldoen. Geen probleem? Jawel. Hier zijn namelijk ook nog kosten aan verboden.

PostNL brengt onder andere extra kosten in rekening bij deze dienst. Dit kan oplopen tot 5-7 euro. Jouw goedkope product is een klap een stuk duurder. Let er dus goed op dat je de btw meteen betaalt, dit kan een hoop kosten en gedoe schelen. Want dit soort AliExpress producten wil je natuurlijk blijven bestellen.

Meer van dit