HomeTechIs Temu het nieuwe AliExpress? Dit zijn de verschillen

Is Temu het nieuwe AliExpress? Dit zijn de verschillen

Wie heeft er nog nooit iets gekocht op AliExpress? De webshop is inmiddels een wereldwijd fenomeen waar iedereen weleens iets heeft besteld. Er is echter sinds enige tijd een kaper op de Chinese kust, want webgigant Temu wordt steeds populairder en wordt ook wel de ‘nieuwe AliExpress’ genoemd. Maar wat maakt Temu zo populair? En wat zijn de verschillen met AliExpress? We hebben de verschillen onder de loep genomen.

De nieuwe AliExpress

AliExpress heeft er stevige concurrentie bij, want Temu heeft op het moment van schrijven al een marktpercentage van bijna 20% van AliExpress weten te bemachtigen. Temu wordt niet zonder reden ook wel de nieuwe AliExpress genoemd. Laatstgenoemde is wereldwijd in populariteit gedaald omdat ze de prijzen voor hun producten flink hebben verhoogd en de leveringstijden steeds langer duren.

Temu is in dat gat gesprongen en maakt handig gebruik van die neerwaartse spiraal door hun producten goedkoper én met een kortere leveringstijd aan de consument aan te bieden. Om deze reden stijgt de webshop snel in populariteit. Temu is ook een Chinese webshop en werkt vrijwel hetzelfde als AliExpress. Je download de app, waarna je miljoenen producten aan Chinese troep kunt kopen. Van vingerpoppen tot halsbanden voor je vis, Temu heeft het allemaal.

Wat zijn de verschillen tussen AliExpress en Temu?

Er zitten maar weinig verschillen tussen deze twee webshops. Het zijn beide platforms waarop leveranciers hun spullen verkopen aan consumenten. Daarnaast zien de websites er vrijwel identiek uit. Er zijn wel een aantal grote verschillen die ervoor kunnen zorgen dat Temu de concurrentiestrijd met AliExpress gaat winnen. Ten eerste is de levertijd een stuk korter, dat is een heel groot voordeel.

Daarnaast zijn de prijzen op Temu een stuk goedkoper dan op het platform van AliExpress. AliExpress vraagt ongeveer 6% commissie op elke verkoop, dat is op Temu lager, dus kunnen verkopers hun producten goedkoper aanbieden. De aantrekkelijke combinatie prijs/leveringstijd maakt het voor consumenten een stuk interessanter om bij Temu te bestellen, want het aanbod is vrijwel identiek. Je kunt bij deze ‘nieuwe AliExpress’ in ieder geval wel leuke auto gadgets kopen, dus probeer het eens.

Meer van dit