HomeReviewsReview: Dit is de Amazfit T-Rex 2 Smartwatch

Review: Dit is de Amazfit T-Rex 2 Smartwatch

Tegenwoordig kom je er niet meer onderuit om een smartwatch te dragen. De één is er verknocht op en de ander geeft er wat minder om. Toch zijn er steeds meer polsen met een digitaal verlengstuk. In deze review heb ik voor je gekeken of de Amazfit T-Rex 2 een smartwatch is die je moet hebben!

De Amazfit T-Rex 2

Voordat je de hele review gaat lezen, moet ik je alvast vertellen dat de Amazfit T-Rex 2 geen doorsnee smartwatch is. Als je écht op zoek bent naar een verlengstuk van jouw smartphone dan zit je met de T-Rex 2 namelijk niet op de goede plek. Deze Smartwatch is er vooral op gericht om jouw beste maatje te zijn bij (sportieve) activiteiten!

De Amazfit T-Rex 2 is er niet voor gemaakt om jouw berichtjes en mailtjes te laten zien. Deze smartwatch is er puur op gericht om jouw activiteit en gezondheid in de gaten te houden. Dit kan hij dan ook als de beste. Deze smartwatch weet namelijk precies waar je bent en hoe het met je gaat! Hoe die dat doet? Dat zal ik je haarfijn uitleggen

Technische hoogtepunten

Het allerbeste punt van de Amazfit T-Rex 2 is naar mijn mening de verbinding met 5 satellietsystemen. Dankzij deze systemen bepaalt het horloge ultra nauwkeurig jouw locatie, snelheid én route. In combinatie met de ongelofelijke accu, kun je letterlijk altijd op dit horloge vertrouwen! Mocht je alle technische informatie willen weten dan verwijs ik je graag naar onze vrienden van Coolblue, zodat ik hieronder de tijd en ruimte kan nemen om je te vertellen wat mijn ervaring in alledaags gebruik is.

Eigen ervaring met de Amazfit T-Rex 2

Vaste lezers van GadgetGekkies weten dat ik niet per se veel moet hebben van de gekste technische snufjes, maar dat ik het gewoon gaaf vind om met gadgets te spelen. Toen ik de kans kreeg om dit horloge te testen, was ik natuurlijk meteen razend enthousiast. Het horloge is namelijk heerlijk hufterproof. Je wilt niet weten hoeveel smartwatches ik al versleten heb. Mijn mening over smartwatches is dan ook altijd geweest dat je er voorzichtig mee moet doen. Deze Amazfit T-Rex 2 maakt daar voor 100% een einde aan!

Amazfit T-Rex 2

Eerste indruk

Bij binnenkomst natuurlijk meteen het horloge om mijn pols gehangen. Wat meteen opviel was de prachtige grote Amoled scherm en ook het bandje is in mijn ogen perfect. Dit bandje kun je namelijk op elke gewenste stand (maat) zetten als je maar wilt. Dat is voor mij perfect want ik hou niet zo van strakke horloges als ik niet aan het sporten ben. Wanneer ik wel aan het sporten ben, wil ik dat mijn horloge juist lekker strak zit.

De accu van het horloge stond toen ik hem aan deed op 92%. Over de accu had ik gelezen dat ie tot wel een maand mee kon. Lekker overdreven dacht ik maar niets is minder waar! Op het moment van schrijven heb ik het horloge anderhalve week dag en nacht om en heb ik natuurlijk (letterlijk) alle functies van het horloge uit zitten testen. Na al dat geklooi, zit er nog steeds 54% in de batterij. Waanzinnig als je het mij vraagt!

De Amazfit T-Rex 2 in gebruik

De Amazfit T-Rex 2 is erg natuurlijk in het gebruik. Alles wijst eigenlijk zichzelf en als je vragen hebt over bepaalde functies dan is het heel makkelijk op te zoeken. Ook de combinatie met de app Zepp is top want daar vind je een veel ruimer overzicht van al jouw gegevens. Je kan verder zowel de knoppen als gewoon het touchscreen gebruiken om het horloge mee te besturen.

Verder hoef je totaal geen rekening met het horloge te houden, stoot je hem ergens tegenaan? Boeie. Ga je er mee duiken? Boeie. Ben je ergens verdwaald? Oké dan wel effe balen maar dankzij de trackback functie loop je gewoon weer dezelfde weg terug als dat je er gekomen bent. Kortom, jij hoeft niet op dit horloge te letten. Dit horloge let op jou!

Nadelen

Zijn er dan geen nadelen aan deze smartwatch? Natuurlijk wel. Een flink nadeel vind ik dat je geen berichtjes of belletjes kan beantwoorden met dit horloge. In hoeverre je dat nodig hebt tijdens sportieve activiteiten is wel een beetje de vraag maar goed. Het was fijn geweest als de optie er was. Verder baal ik ervan dat het horloge mijn eigen Apple Airpods niet kan connecten. Omdat ik graag muziek luister bij individuele sporten, ben ik toch een soort van verplicht om mijn Smartphone met me mee te dragen. Tot slot mis ik de NFC, ik zou het fijn vinden als ik met dit horloge had kunnen betalen.

Conclusie

Nu wil jij natuurlijk van mij weten of je dit horloge moet kopen. Als je op zoek bent naar een robuuste en stoere smartwatch, die je vooral wilt gebruiken om jouw activiteiten bij te houden, dan is de Amazfit T-Rex 2 echt het beste wat ik momenteel voor je op de markt kan vinden. Ben je dol op sporten en/of outdoor activiteiten dan gaat dit horloge écht jouw beleving naar het volgende niveau tillen. Je koopt hem hier voor de meest interessante prijs!

Meer van dit