HomeSmartphonesDit zijn de grote problemen die gebruikers hebben met hun iPhone 15

Dit zijn de grote problemen die gebruikers hebben met hun iPhone 15

De iPhone 15 ligt nu zo’n twee weken in de schappen, maar er zijn al talloze gebruikers die klagen over verschillende problemen die ze ondervinden tijdens het gebruik van de smartphone. Het begon allemaal bij meldingen van oververhitting tijdens het opladen, maar inmiddels zijn er ook andere problemen bij gekomen. Rust er een vloek op de iPhone 15? We hebben 9 problemen onder de loep genomen.

Apple erkent problemen van iPhone 15

Apple heeft inmiddels erkend dat er problemen met de iPhone 15 zijn vanaf het moment dat het toestel op de markt is gebracht. Waarom deze problemen niet zijn gesignaleerd tijdens het testen van de smartphone is niet bekend. Feit is wel dat steeds meer gebruikers van de iPhone 15 melding maken van verschillende problemen, zoals oververhitting. Dit gebeurt niet alleen bij intensief gebruik, maar ook tijdens het opladen met een USB-C kabel. Dat is probleem 1.

Het techbedrijf dacht eerst dat de nieuwe titanium behuizing de oorzaak van dit probleem was, maar dat bleek niet het geval. Het bedrijf geeft aan dat het probleem verschillende oorzaken heeft, waarvan er een bug in iOS 17 is. Andere oorzaken worden verweten aan ‘recente updates van derden’ en een verhoogde achtergrondactiviteit. Een deel van deze problemen zou volgens Apple opgelost moeten worden als de iOS 17-update is uitgevoerd, wat later deze maand zal worden. Ondertussen zijn er nog meer problemen, we zetten ze alle acht even op een rij:

iphone 15 problemen

1. Krakend geluid in de speaker

Er zijn meldingen van gebruikers die problemen ondervinden met het geluid van de ingebouwde speaker. Vooral bij een hoog volume is een krakend en piepend geluid te horen, iets wat uiteraard erg storend is. De oorzaak is onbekend, Apple laat weten dat het probleem wordt onderzocht. Het is niet bekend of het om een hardware of software probleem gaat.

2. Achterkant breekt snel

We moeten erkennen dat deze melding een beetje discutabel is, want hij is afkomstig van een YouTuber met de naam JerryRigEverything. Hij zegt dat de achterkant van de iPhone 15 snel breekt als je hem lichtjes met je handen buigt. Dit wordt tegengesproken door een bedrijf dat de proef op de som nam. Zij hebben dit getest en kwamen tot de conclusie dat de melding van de YouTuber met een korreltje zout moet worden genomen.

3. NFC-chip gaat kapot in BMW’s

Als je de trotse eigenaar van een BMW bent, dan kun je maar beter oppassen als jij je iPhone 15 op de draadloze oplaadmat legt. Er zijn meldingen gemaakt dat het toestel daarna in herstelmodus springt, waarna de NFC-chip kapot gaat. Het is dus raadzaam om je toestel voorlopig niet op deze manier op te laden, just to be sure.

4. Toestel loopt vast na eerste keer gebruik

Er zijn meldingen gemaakt dat het toestel na ingebruikname meteen vastloopt als je de nieuwe update van IOS 17.0.2 niet installeert. Als je de iPhone 15 aan het instellen bent, dan krijg je de vraag of je wilt updaten. Het is dus raadzaam om dit meteen te doen, anders kan het toestel vastlopen.

5. CarPlay werkt niet goed

Mensen die een bekabelde CarPlay hebben klagen steen en been over deze functie. Het lukt ze niet om het systeem werkend te krijgen. Dit heeft allemaal te maken met de vervanging van de Lightning-kabel naar de USB-C kabel. Je kunt dit oplossen met een adapter van Apple, of het gebruik van een kabel van een A+ merk.

iphone 15 carplay problemen

6. Meldingen van beschadigingen van nieuw apparaat

Er zijn meldingen vanuit de Verenigde Staten, China en Europa gekomen met betrekking tot beschadigingen op nieuwe iPhone 15 toestellen. Gebruikers die het toestel goed bekijken zien krassen op de behuizing, een troebele cameralens, beschadigingen op het scherm en een verkeerd uitgelijnde display. Dit zijn minuscule beschadigingen, maar dat hoort uiteraard niet op een nieuw toestel te zitten.

7. Powerbank werkt slecht of niet

Dit is wederom een probleem dat te maken heeft met de nieuwe USB-C aansluiting. Deze verandering heeft invloed op de powerbanks. De Anker PowerCore Slim 10K PD zou niet werken als deze wordt gebruikt bij de iPhone 15. Je kunt proberen om dit probleem op te lossen door een usb-a-naar-usb-c-kabel te gebruiken.

8. Vette vingers tasten de titanium rand aan

Gebruikers die een lekkere frikandel eten terwijl ze hun iPhone 15 gebruiken kunnen te maken krijgen met een smerig uitziende rand met vette vingers. Bij een glimmende rand is dat logisch, maar bij een matte geborstelde rand zou dit een stuk minder moeten zijn. Toch is dit niet het geval. De titanium rand van dit nieuwe model is namelijk gevoelig voor warmte en vet.

Meer van dit