HomeTechApple onthult langverwachte mixed-realitybril op WWDC conferentie

Apple onthult langverwachte mixed-realitybril op WWDC conferentie

Apple heeft eindelijk de langverwachte mixed-realitybril Apple Vision Pro aan het publiek gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WorldWide Developer Conference (WWDC). De Vision-Pro bril zou zich volgens eerdere geruchten richten op virtual reality, maar het is ontwikkeld om bestaande dingen, zoals beeldbellen, surfen op het web, en het bekijken van foto’s en video’s toe te passen.

Toepassingen in mixed-reality

De Apple Vision-pro projecteert beelden over de werkelijkheid. Door deze toepassingen is het mogelijk om bijvoorbeeld een kaart op de keukentafel te projecteren, of videobellen terwijl je gewoon door de kamer kunt kijken. De gewenste beelden worden dus over de werkelijkheid heen geprojecteerd. Tijdens de presentatie werd veel tijd besteed aan het tonen van films en spelletjes.

Apple-topman Tim Cook deed het woord en legde stap voor stap uit wat de mogelijkheden van de Apple Vision-pro zijn. Entertainmentconcern Disney heeft overigens een creatieve vinger in de pap als het gaat om de ontwikkeling van augmented reality (AR). Zij opperden het tonen van een kaart van Disney World en bijvoorbeeld een Mickey Mouse die uit een poster springt tijdens het gebruik van de bril.

Apple Vision Pro augmented reality

De bril laat virtual reality dus kennis maken met de werkelijkheid. De apps worden op de glazen geprojecteerd terwijl je gewoon door de kamer kunt kijken. Personen kunnen ook jouw ogen zien. Als je gebruikmaakt van een app of als je een film aan het kijken bent dan kleuren de glazen licht op. De besturing gebeurt door middel van gebarenbesturing.

De vision Pro heeft een microledscherm met pixels van 7,5 micron groot. Je kunt de bril aansluiten op netstroom, maar er kan ook een externe accu worden gebruikt. Bij een volle lading kun je vervolgens twee uur, films kijken, spelletjes spelen, beeldbellen, etc. De meest bekende apps van Apple zitten standaard in de bril, zoals Safari, Facetime, en Foto’s. Bij de aanschaf van de Apple Vision Pro komt een eigen app. Hij gaat volgend jaar in Amerika de verkoop in voor 3499 dollar.

Meer van dit