HomeSmartphonesApple maakt bekend hoe hoog de productiekosten van een iPhone 15 zijn

Apple maakt bekend hoe hoog de productiekosten van een iPhone 15 zijn

De productiekosten van een iPhone 15 zijn het afgelopen jaar flink gestegen. Echter, draaide Apple vorig jaar een omzet van maar liefst 205 miljard dollar. Het techbedrijf verdient het meeste aan de verkoop van de iPhone. De populaire smartphone is verantwoordelijk voor de helft van de omzet van het bedrijf. De iPhone 15 Pro kost gemiddeld 1200 euro in de winkel, maar wat kost het om hem te fabriceren? Wij hebben de cijfers opgezocht.

Duurste iPhone ooit

De iPhone 15 is de duurste iPhone ooit. Als je het basismodel aan wilt schaffen dan mag je €966,- op de toonbank van Apple neertellen. Voor de iPhone 15 Pro betaal je €1229,-. Volgens het techbedrijf krijg je voor die meerwaarde wel de nieuwste en meest geavanceerde chip in je smartphone en kun je de mooiste foto’s maken met een 5 x telefotolens. Als je een stapje verder wilt dan kun je voor de iPhone 15 Pro Max kiezen, die is wat groter in formaat en heeft een grotere resolutie. Deze prijzen hangen samen met de productiekosten van een iPhone 15.

Deze extra opties in de iPhone 15 Pro kosten extra geld voor de fabrikatie. De A17 Pro-chip is de meest geavanceerde, maar ook de duurste chip op de markt, ook de nieuwe lens en het titanium frame knagen flink aan het budget van Apple tijdens het maken. Niettemin weet het bedrijf de kosten in verhouding laag te houden en de winsten hoog. De populariteit van de iPhone speelt hierbij een grote rol.

productiekosten van een iphone 15 materiaal

Dit zijn de productiekosten van een iPhone 15

De kosten voor het maken van Apple producten zijn flink gestegen. Als we kijken naar de productiekosten van een iPhone 15, zijn de kosten met 8 procent gestegen. In het geval van het maken van de iPhone 15 Pro Max is dat zelfs 12 procent meer dan bij het vorige model. Deze kosten worden doorberekend aan de consument, die met alle liefde wat extra betaalt voor het kopen van de nieuwste iPhone.

De productiekosten van een iPhone 15 is 423 dollar, de iPhone 15 Plus kost 442 dollar om te fabriceren. Als we vervolgens kijken naar de Pro-modellen dan schieten de productiekosten flink omhoog. Het maken van de iPhone 15 Pro kost 523 dollar en de iPhone Pro Max kost 558 dollar om te maken. De grootste kostenposten zijn dus het bovengenoemde materiaal, maar ook het team achter de ontwikkeling van deze smartphone kost flink wat geld. Niettemin maakt Apple jaarlijks flink wat winst met de verkoop van de iPhone. Wil jij ze nou nog wat extra winst bezorgen? Dan hebben ze hem bij bol.com nog op voorraad

Meer van dit