HomeSmartphonesDit zijn de 5 beste apps voor de bier en wijnliefhebber

Dit zijn de 5 beste apps voor de bier en wijnliefhebber

Als je een goed glas bier of wijn wel kunt waarderen dan moet je zeker verder lezen, want in dit artikel behandelen we de vijf beste apps die beschikbaar zijn voor het herkennen van de beste bieren en wijnen. Deze apps adviseren jou in je zoektocht naar nieuwe merken en smaken. Want het zou toch zonde zijn als je ondanks het grote aanbod bij hetzelfde merk blijft hangen? Let op! Deze apps zijn alleen te downloaden in de App Store.

1. Biernet

Biernet is een Nederlandse app dat de bierliefhebber voorziet van alle informatie omtrent een goudgele rakker. Dankzij deze app mis je geen aanbieding meer, en weet je precies wanneer er interessante kortingen van kracht zijn in verschillende supermarkten. De app bevat ook informatie over lokale brouwerijen, dus ook van de brouwerij die het dichtste bij jou in de buurt zit. Ideaal voor mensen die op de hoogte willen blijven.

2. Untapped

Untapped is de app die simpelweg onmisbaar is voor elke bierliefhebber. In deze app kun je een enorme catalogus raadplegen waar merken, smaken, brouwerijen en evenementen in te vinden zijn. Vooral brouwerijen zijn de spil in deze app. Ze brengen je zelfs in contact met plaatselijke brouwers, zodat jij meteen een melding krijgt als er een nieuw biertje op de markt is. Deze hoort zeker tussen je andere apps.

bier untapped

3. WineStein wijnadviseur

Winestein is zeer gespecialiseerd in het matchen van een bepaald soort wijn bij een gerecht. De genoemde gerechten hebben evenals de wijn een smaakprofiel dat door deze app wordt gematcht. Zo weet je precies welke wijn er bij een bepaald soort vis te drinken is, en welke wijn je het beste kan drinken bij een lekker stukje vlees. WineStein adviseert aan beide kanten, dus noem je gerecht en de beste wijn popt op in beeld.

4. Beer Style Compendium

Met Beer Style Compendium gaan we weer even terug naar de bieren. Als je je in lekkere diverse kwaliteitsbiertjes wilt verdiepen dan is deze app op jouw lijf geschreven. Met deze app leer je alles over een bepaald biertje en wat hun kenmerken zijn. De app is eenvoudig in gebruik zodat jij het beste biertje bij jouw smaak en karakter kunt vinden. Deze app heeft overigens ook een zeer handige zoekfunctie.

5. Vivino

Vivino is een must-have app als je een wijnliefhebber bent. Het is veruit de beste app dat er te downloaden is als het gaat om het vinden van de juiste wijn. Je kan etiketten scannen in de supermarkt voor alle informatie over een wijn en kun je met een zoekfilter de beste wijn bij een gerecht vinden. De app registreert eerdere zoekopdrachten, en adviseert je dan later over jouw persoonlijke voorkeuren.

Meer van dit