HomeSmartphonesDe buigbare smartphone van Motorola kun je ook om je pols dragen

De buigbare smartphone van Motorola kun je ook om je pols dragen

We kennen de opvouwbare smartphones, maar Motorola gaat een stapje verder door de buigbare smartphone te ontwikkelen. Het bedrijf heeft onlangs het conceptmodel wereldkundig gemaakt en dat ziet er veelbelovend uit. Je kunt deze smartphone op verschillende manieren buigen, zodat je hem bijvoorbeeld rechtopstaand op tafel kunt zetten of om je pols kunt dragen. Wij houden wel van flexibiliteit, dus hebben we dit concept eens goed onder de loep genomen.

De buigbare smartphone van Motorola

Het is niet de eerste keer dat Motorola met het concept van een buigbare smartphone komt. Het bedrijf toonde dit namelijk al eerder in 2016. In een persbericht van Motorola staat te lezen dat de buigbare smartphone door de gebruiker in verschillende vormen kan worden gebogen. Handig, voor als je een film of serie wil kijken of even je handen vol hebt tijdens het facetimen. Dit is volgens het bedrijf mogelijk door een ‘adaptive display’.

Het dragen van een smartphone is tot op de dag van vandaag nog niet mogelijk. De beschikbare smartwatches komen het dichtste in de buurt in deze. Als het aan Motorola ligt gaat de buigbare smartphone van het bedrijf daar verandering in brengen. Je kunt in theorie dus je boodschappen naar binnen dragen terwijl je je smartphone even ‘om je pols buigt’. Sceptici zetten echter hun vraagtekens bij het concept met betrekking tot de duurzaamheid, want hoe vaak kun je hem buigen voordat ie breekt?

Prijs en productiedatum

Een buigbare smartphone klinkt als een revolutionair idee, maar het blijft voorlopig bij een concept. Motorola werkt al jaren aan de ontwikkeling van een dergelijke smartphone, maar het bedrijf loopt tot nu toe tegen problemen aan waardoor het nog niet mogelijk is om een buigbare smartphone te produceren. Het is dus ook nog niet mogelijk om te zeggen hoeveel een dergelijke smartphone in de toekomst gaat kosten.

Een buigbare smartphone blijft tot nu toe dus toekomstmuziek. Tot die tijd zetten ontwikkelaars en fabrikanten vol in op opvouwbare smartphones, die volop worden doorontwikkeld, zoals de Samsung Galaxy Fold 5, die op dit moment uitermate goed presteert. We moeten dus nog even wachten op de buigbare smartphone, als deze er al komt. Het idee is leuk, maar er gaat nog een hoop onderzoek en denkwerk aan vooraf voordat er überhaupt eentje van de fabrieksband komt rollen.

Meer van dit