HomeSmartphonesRamadan 2023: dit zijn de 5 beste Android-apps voor de vastenmaand

Ramadan 2023: dit zijn de 5 beste Android-apps voor de vastenmaand

Voor veel moslims is de vastenmaand begonnen. Ramadan is voor hen een tijd van verbroedering, bezinning en zuivering. Tijdens deze periode staat het leven van moslims extra in het teken van liefdadigheid, saamhorigheid, en dankbaarheid. Er wordt uiteraard gebeden, en er wordt niet gegeten en gedronken tussen zonsopgang en zonsondergang. Dit alles kan een uitdaging zijn, maar de onderstaande Android-apps kunnen helpen.

1. Daily Muslim

Daily Muslim is een bekende app onder moslims. Deze app heeft alles wat nodig is om het praktiseren van de islam in het dagelijks leven een stukje makkelijker te maken. Er zit een Qibla-kompas in, en er zijn gebedstijden op te vinden. Er zit ook een Zakat-calculator in, zodat je weet hoeveel geld je weg mag geven aan liefdadigheid.

2. Daily Supplications

Daily Supplications is handig voor de dagelijkse Dusaas en Hadiths. Er zijn er maar liefst 300 op te vinden. Als je er eentje hebt gelezen dan houdt de app dat bij, zodat je een handig overzicht hebt. Daily Supplications helpt je ook dagelijks om je Duaas te doen. De app is zeer gebruiksvriendelijk, en heeft zowel arabische als engelse teksten.

ramadan apps daily

3. Pillars

Pillars is een app met veel mogelijkheden. Het helpt je bij het bijhouden van de momenten waarop je moet bidden, en er zit een functie op waarmee je jouw gebed altijd in de richting van de Ka’aba in Mekka doet. Deze nieuwe app heeft ook een functie waarmee je meldingen even uit kunt zetten, zodat je in alle rust kunt bidden.

4. Athan Pro

Athan Pro is een zeer populaire app dat wereldwijd door veel moslims wordt gebruikt. De volledige Koran is erin te vinden, en het bekende Kibla-kompas dat de bovenstaande apps ook bevatten. De vasttijden staan erin, evenals de locaties van alle moskeeën en plekken waar je halal-voedsel kunt kopen. De app is in meerdere talen te gebruiken, waaronder Nederlands.

5. Miraj Islamic Stories

Miraj Islamic Stories is handig als je kinderen hebt. De gebruiker leert spelenderwijs meer over de islam door middel van spelletjes en animaties. Hoewel heel jonge kinderen niet hoeven te vasten is deze app een een leuke manier om aan een kind uit te leggen waarom de ouders meedoen aan Ramadan.

ramadan apps kids

Meer van dit