HomeSmartphonesBatterijverbruik always on-scherm wordt zichtbaar na update iOS 16.4

Batterijverbruik always on-scherm wordt zichtbaar na update iOS 16.4

We hebben het eerder gehad over de nieuwe iPhone 14 Pro Max, die onlangs door Apple is geïntroduceerd. De iPhone 14 heeft een always on-scherm, waarop de tijd, lockscreen-widgets, en de notificaties in beeld. Dat is handig als je snel bij deze informatie moet, maar geen zin hebt om hiervoor je smartphone telkens te unlocken. Het was echter nooit te zien hoeveel stroom het always on-scherm verbruikt, maar daar komt verandering in.

Always on-scherm na update iOS 16.4

Na de nieuwe iOS update komen we een aantal nieuwe leuke functies naar je iPhone. Er worden onder andere nieuwe emoticons beschikbaar gesteld, en zijn er andere toffe veranderingen die het gebruiksgemak van je iPhone upgraden. Een van deze functies laat zien hoeveel batterij het always-on display verbruikt. Dat was in het geval van iOS 16 nog niet het geval. Je kunt nu nog alleen zien hoeveel batterij iedere app van je iPhone verbruikt.

Na de update kun je in je batterijoverzicht het batterijverbruik van het alway on-display terugvinden. Dat is handig, want de functie kost net zoals alle andere functies op je smartphone stroom. Testen hebben uitgewezen dat de iPhone 14 Pro per uur zo’n 0,8 procent meer verbruikt als je de always on-functie aan hebt staan. Dat is dagelijks zo’n 20 procent van je batterijvermogen, en dat is aanzienlijk.

Batterijverbruik checken na update

Het always on-scherm is een handige functie, maar neemt wel een flinke hap uit je batterij op dagelijkse basis. Je kunt er uiteraard voor kiezen om deze functie uit te zetten. Als je naar instellingen > batterij > Batterijgebruik per app gaat dan kun je zien hoeveel stroom je always on-display verbruikt, maar dat is zoals we hierboven al beschreven alleen pas mogelijk als je gebruik maakt van iOS 16.4

Als je van mening bent dat het always on-display teveel stroom verbruikt dan kun je deze functie uitschakelen. Dat is onder andere handig als je onderweg bent, je batterijniveau laag is, en je wilt besparen op stroomverbruik. Het uitschakelen van de functie is niet moeilijk. We hebben hieronder de stappen op een rijtje gezet die nodig zijn om de always on-functie uit te schakelen.

  • Ga naar de instellingen-app
  • Tik op Scherm en helderheid
  • Scrol naar beneden
  • Deactiveer ‘altijd ingeschakeld’

Meer van dit