HomeSmartphonesBerichtendienst Telegram komt nu ook met ‘Stories’

Berichtendienst Telegram komt nu ook met ‘Stories’

We kennen de ‘stories-functie’ van social media zoals Facebook en Instagram. Gebruikers plaatsen hun verhaal, dat vervolgens 24 uur blijft staan. WhatsApp heeft ook een dergelijke functie, maar Telegram bleef al die tijd achter, tot aankomende maand, want in juli gaat de populaire berichtendienst een Storie-functie uitrollen, en daar geven ze hun eigen twist aan. We nemen deze nieuwe functie even onder de loep.

Telegram komt met nieuwe functie

Telegram loopt normaal gesproken voorop als het gaat om het uitrollen van nieuwe features, al begint WhatsApp aardig in te lopen, want zij komen de laatste tijd met veel nieuwe functies. De grote concurrent van Telegram heeft al een Stories-functie, maar Telegram-CEO Pavel Durov heeft laten weten dat zijn berichtendienst vanaf jullie ook een dergelijke functie zal krijgen. Dat liet hij weten via een bericht op Telegram.

De berichtendienst wil zich echter wel onderscheiden van de vele concurrenten, dus hebben Pavel en zijn team om de tafel gezeten om een twist te bedenken, en dat is ze gelukt. Binnenkort kunnen gebruikers van Telegram ook ‘verhalen’ posten, maar er zijn een aantal aspecten die de Telegram-verhalen een eigen karakter geven, en dat maakt het voor gebruikers een stuk interessanter.

Telegram stories

Extra functies binnen ‘stories’

Telegram heeft privacy hoog in het vaandel staan, dat was vanaf het begin al zo, en dat blijft wat hen betreft ook zo als het gaat om het posten van Stories. Je kunt op een simpele manier regelen welke mensen jouw verhaal mogen zien, en welke mensen niet. Daarnaast kun je ook regelen hoe lang het verhaal blijft staan, zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de post na 6 of 12 uur weer verdwijnt.

De Stories zullen rechtstreeks op het thuisscherm te zien zijn, maar je moet er wel op klikken om ze te kunnen zien. Het is ook mogelijk om een tekst bij je verhaal te schrijven, dit is ook mogelijk bij WhatsApp en de bekende social media-platforms. De functie is in juli beschikbaar voor alle gebruikers van Telegram. Voor een sneak preview klik je op deze link. CEO Pavel Durov heeft al een screenshot gedeeld waarop te zien is hoe de Stories-functie eruit gaat zien.

stories telegram

Meer van dit