HomeGadgetsDeze smart apparaten zullen jouw geld besparen

Deze smart apparaten zullen jouw geld besparen

Als je op zoek bent naar manieren om geld te besparen, dan is het investeren in smart apparaten de moeite waard om te overwegen. Slimme technologie is ontworpen om ons leven gemakkelijker te maken en ons te helpen geld te besparen in de lange termijn. Hieronder bespreken we enkele slimme apparaten die je kunnen helpen om geld te besparen.

Smart apparaten

Elke dag worden er nieuwe smart apparaten ontwikkeld en dankzij de snelle technologische ontwikkelingen worden deze ook steeds beter en betaalbaarder. Als we puur kijken naar de apparaten die jouw geld kunnen besparen dan kunnen we een mooi lijstje opstellen.

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat kan je helpen om geld te besparen op je energierekening. De thermostaat past zich automatisch aan de temperatuur van je huis aan, waardoor je niet langer onnodig energie verspilt. Bovendien kan je de thermostaat op afstand bedienen met je smartphone. Hierdoor kan je de temperatuur zelfs aanpassen terwijl je niet thuis bent. Met een slimme thermostaat kun je gemiddeld zo’n 10 tot 15% van je jaarlijkse stookkosten besparen.

Slimme verlichting

Slimme verlichting is niet alleen handig voor het creëren van sfeer in huis, maar kan ook geld besparen. De verlichting kan worden geprogrammeerd om automatisch uit te schakelen wanneer er niemand in de kamer is, waardoor je niet langer energie verspilt. Daarnaast zijn sommige slimme verlichtingssystemen voorzien van energiezuinige LED-lampen die langer meegaan dan traditionele gloeilampen. Met slimme verlichting is het mogelijk om zo’n 30% op jouw jaarlijkse kosten van verlichting te besparen. Een mooi voorbeeld van slimme verlichting is Philips Hue.

slimme verlichting

Slimme stekkerdoos

Een slimme stekkerdoos kan je helpen om geld te besparen op je elektriciteitsrekening. Je kunt de stekkerdoos programmeren om afzonderlijk apparaten uit te schakelen. Dit voorkomt dat je onnodig energie verbruikt en helpt je geld te besparen op je elektriciteitsrekening.

Slimme wasmachine en droger

Slimme wasmachines en drogers zijn voorzien van sensoren die het water- en energieverbruik optimaliseren. Hierdoor verbruik je minder water en energie, wat resulteert in een lagere energierekening. Sommige slimme wasmachines en drogers hebben ook een app die je kan gebruiken om de wascyclus op afstand te starten, waardoor je de machine kan laten draaien tijdens daluren. De beste opties voor slimme wasmachines en drogers kun je vinden bij Coolblue.

Slimme irrigatie

Een smart irrigatiesysteem voor in de tuin kan je helpen om geld te besparen op je waterrekening. Het systeem kan worden geprogrammeerd om alleen water te geven wanneer dat nodig is en kan automatisch worden uitgeschakeld wanneer het regent. Hierdoor bespaar je niet alleen water, maar ook geld op je waterrekening. Een mooi systeem om aan te schaffen is deze van Gardena

smart irrigatiesysteem

Conclusie

Slimme apparaten zijn ontworpen om ons leven gemakkelijker te maken, maar kunnen ook helpen om geld te besparen. Of je nu op zoek bent naar manieren om je energierekening te verlagen, of je waterverbruik wilt verminderen, er is altijd wel een slim apparaat dat bij jouw behoeften past. Dus waar wacht je nog op? Investeer in een slim apparaat en begin met het besparen van geld vandaag nog!

Meer van dit