HomeEntertainmentDit zijn de 10 best beoordeelde Netflix films van na 2018

Dit zijn de 10 best beoordeelde Netflix films van na 2018

We hebben een lijst gemaakt van de best beoordeelde Netflix films van ná 2018 omdat we denken dat vrijwel iedereen alle goede oudere films al wel bekeken heeft. In de lijst hieronder vind je de beste films op basis van de beoordeling van experts en kijkers.

Beste Netflix films van na 2018

Als je Googled op de beste Netflix films dan kom je eigenlijk vrijwel altijd hetzelfde lijstje tegen. Vaak zijn die lijstjes gebaseerd op de publieke opinie maar zelden echt op feiten. Ook zien we vaak dat er stokoude films tussen staan die iedereen al 20x gezien heeft. Om die reden hebben wij gekeken naar de beste films na na 2018 volgens IMDB én de Netflix kijker.

Best beoordeelde Netflix films

1. Marriage Story (2019)
Deze film van regisseur Noah Baumbach, met in de hoofdrollen Scarlett Johansson en Adam Driver, volgt een koppel dat probeert te scheiden en de uitdagingen die hierbij komen kijken. De film ontving lovende kritieken voor de acteerprestaties en het realistische portret van de complexiteit van relaties.

2. Roma (2018)
Deze Mexicaanse film van regisseur Alfonso Cuarón volgt een huishoudster genaamd Cleo in de jaren 70 in Mexico City. De film kreeg veel lof voor het verhaal, de cinematografie en de acteerprestaties en won onder meer drie Oscars.

3. The Irishman (2019)
Deze epische misdaadfilm van regisseur Martin Scorsese, met in de hoofdrollen Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci, vertelt het verhaal van huurmoordenaar Frank Sheeran en zijn betrokkenheid bij de verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa. De film werd geprezen om zijn acteerprestaties, regie en productiewaarden.

4. Klaus (2019)
Deze geanimeerde kerstfilm vertelt het verhaal van de vriendschap tussen een verwende postbode en een teruggetrokken speelgoedmaker, die samenwerken om een stadje te helpen herenigen. De film kreeg veel positieve recensies voor zijn animatie, verhaal en thema’s van liefdadigheid en vriendschap.

5. Uncut Gems (2019)
Deze misdaadthriller van de broers Safdie, met in de hoofdrol Adam Sandler als juwelier en gokverslaafde, speelt zich af in de New Yorkse diamantindustrie en volgt de personages op een wilde achtbaanrit van chaos en gevaar. De film werd geprezen om zijn acteerprestaties en intense, spannende verhaal.

6. Enola Holmes (2020)
Deze film, gebaseerd op de jeugdromans van Nancy Springer, volgt de avonturen van de jongere zus van Sherlock Holmes terwijl ze op zoek gaat naar haar vermiste moeder. De film kreeg positieve recensies voor de acteerprestaties van Millie Bobby Brown en de lichte, vermakelijke toon. Een tweede film is inmiddels ook al bevestigt.

7. The Trial of the Chicago 7 (2020)
Deze film, geregisseerd door Aaron Sorkin, vertelt het waargebeurde verhaal van de zeven personen die werden beschuldigd van samenzwering en oproer tijdens de protesten op de Democratische Nationale Conventie in 1968 in Chicago. De film werd geprezen om zijn sterke ensemblecast en het verhaal dat nog steeds relevant is voor de politiek en sociale kwesties van vandaag.

8. The Two Popes (2019)
Deze biografische dramafilm volgt het proces van het aftreden van paus Benedictus XVI en de opvolging van paus Franciscus. De film kreeg lovende kritieken voor de acteerprestaties van Anthony Hopkins en Jonathan Pryce en het intelligente script.

9. To All the Boys I’ve Loved Before (2018)
Deze romantische komedie, gebaseerd op de roman van Jenny Han, volgt de tiener Lara Jean die haar geheime liefdesbrieven per ongeluk verstuurt naar al haar vroegere crushes. De film werd geprezen om zijn schattige, feelgood-verhaal en de charme van de hoofdrolspelers.

10. Da 5 Bloods (2020)
Deze oorlogsfilm van regisseur Spike Lee volgt vier Afro-Amerikaanse Vietnam-veteranen die terugkeren naar Vietnam om de resten van hun overleden leider en een verborgen schat te vinden. De film kreeg positieve recensies voor de acteerprestaties van de cast en de kritische blik op de oorlog en rasrelaties.

Voor ieder wat wils

Of je nu van drama, actie, animatie of romantiek houdt, Netflix biedt tal van films die je zullen vermaken en ontroeren. Als je in dit lijstje van best beoordeelde Netflix films geen goede film kan vinden dan staat er nog veel meer op dan je denkt! Met een breed scala aan titels om uit te kiezen, is er voor elk wat wils. Bovendien voegt Netflix regelmatig nieuwe films en series toe aan het platform, waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken is. Mocht je nu echt op zoek zijn naar een totaal ander aanbod dan is Disney+ misschien wat voor jou!

Meer van dit