HomeSmartphonesElectronic Arts werkt aan Lord of the Rings-game voor op je smartphone

Electronic Arts werkt aan Lord of the Rings-game voor op je smartphone

Fans van fantasy-games kunnen hun magische hartjes ophalen, want uitgever Electronic Arts werkt aan een free-to-play smartphonegame van de uitermate populaire Lord of the Rings saga. EA is een samenwerking aangegaan met Middle-Earth Enterprises, dat de wereldwijde rechten op The Hobbit en The Lord of The Rings bezit. Electronic Arts wilt hiermee het aanbod van mobiele games gaan uitbreiden.

The Lord of The Rings

De Lord of the Rings-game zal beschikbaar worden gemaakt voor iOS en Android en krijgt een meeslepend verhaal, zoals dat wat we gewend zijn uit de boeken van J.R Tolkien en de verfilmingen ervan. Er komen turn-based gevechten in voor, diepgaande verzamelsystemen, en er komen veel personages uit The Lord of the Rings en The Hobbit in voor.

Electronic Arts noemt het spel een ‘collectible role-playing-game’. Het spel zal online gespeeld kunnen worden, dus er zal een competitief sausje overheen worden gegooid. Er is verder niet inhoudelijk veel prijsgegeven, maar als we kijken naar eerdere releases dan staat ons wat spectaculairs te wachten.

Electronic Arts en Capital Games

De game gaat The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth heten en wordt ontwikkeld door Capital Games, dat ook verantwoordelijk is voor de smartphonegame Star Wars Galaxy of Heroes. Dit spel is sinds eind 2015 beschikbaar voor iOS en android en bereikte volgens Sensor Tower in 2019 een mega-omzet van maar liefst een miljard dollar. EA gaat er vanuit dat The lord of the Rings-game net zo goed wordt ontvangen.

Dergelijke games zijn een gigantische inkomstenbron voor uitgevers. Electronic Arts geeft niet alleen smartphonegames uit, maar ze nemen ook bestaande games voor grof geld over. Vorig jaar nam het bedrijf Golf Clash over voor 1.4 miljard dollar, en ontwikkelaar Glu Mobile werd overgenomen voor maar liefst 2.1 miljard dollar. Deze nieuwe fantasy-game wordt aankomende zomer op beperkte schaal getest. We kunnen niet wachten!

 

Meer van dit