HomeTechDit LEGO-koninkrijk uit The Lord of the Rings is gemaakt van een...

Dit LEGO-koninkrijk uit The Lord of the Rings is gemaakt van een fabelachtig aantal blokjes

Sommige liefhebbers van LEGO denken met een bepaalde set de heilige graal gevonden te hebben, maar die personen zijn dan nog niet in China geweest. Daar is namelijk een bouwwerk te vinden waar 50 man jarenlang aan hebben gewerkt. Dit LEGO-koninkrijk bevat miljoenen blokjes en is een masterpiece waar LEGO zelf een puntje aan kan zuigen.

LEGO-koninkrijk uit Lord of the Rings-trilogie

Dit LEGO-koninkrijk is niet te vergelijken met bouwwerken in Legoland, al zijn die ook indrukwekkend. Dit is namelijk de wereld die we kennen uit de trilogie van The Lord of the Rings. Die Chinezen weten wat ze doen, want ze hebben een oppervlakte van 600 m² volgebouwd met landschappen, bossen en huisjes uit de film- en boekenreeks. Dit is dus niet zomaar even in een hobbykamertje gedaan.

Maar liefst 50 man hebben drie jaar gewerkt om dit meesterwerk in elkaar te zetten. Vooral de iconische gevechten zijn tot in detail nagebouwd. Duizenden inwoners van dorpen en steden maken deel uit van dit LEGO-koninkrijk. Er zijn in totaal 150 miljoen blokjes gebruikt om dit enorme bouwwerk te maken. Of er een Chinees tussen zat die de blokjes heeft geteld weten we niet, maar wel dat het sowieso monnikenwerk was om dit alles te realiseren
LEGO-koninkrijk the lord of the rings

Een gigantisch project

Als we kijken naar dit bouwwerk, dan kunnen we zien dat de makers zich hebben laten inspireren door de massale gevechten die zich op de slagvelden en bij de kastelen in de films plaatsvinden. Als je de tijd neemt om er goed naar te kijken, dan zie je een ongelofelijke hoeveelheid aan details.

Ze hebben met dit gigantische bouwwerk een absoluut wereldrecord te pakken, namelijk het record voor de ‘grootste blokjes constructie op deze planeet’. Dit LEGO-koninkrijk is te zien in het grootste kindermuseum van China, dus als je in de buurt bent dan moet je zeker een kijkje nemen. Tot die tijd kun je jezelf vergapen en verwonderen aan de onderstaande beelden.

Meer van dit