HomeReviewsReview: Moet je als beginner F1 2020 wel of niet kopen?

Review: Moet je als beginner F1 2020 wel of niet kopen?

Ben je nou dol op Formule 1 en twijfel je of je het spel nou juist wel of niet moet kopen? Dan heb ik hier de meest eerlijke review voor je die je gaat vinden. Laten we beginnen met het feit dat ik een ontzettende fan ben van Max Verstappen. Ik moet eerlijk zeggen dat als Max niet zou racen, ik niet zou kijken. Dat neemt echter niet weg dat ik ontzettend geniet van de sport! Naarmate Max langer in de Formule 1 rijdt, leer ik er steeds meer over en ik vond het dan ook wel tijd om eens te kijken naar het Formule 1 spel. Ik heb het spel nu ruim een week gespeeld en ik kan je perfect uitleggen of je F1 2020 wel of niet moet kopen.

Het is ook goed om te weten dat ik niet echt een gamer ben en dat ik me vooral vermaak met spellen als FIFA en Call of Duty. Ik geef verder niets om speciale technieken in games. Ik wil gewoon een spel spelen en me daar mee vermaken. That’s it.

f1 2020 kopen

De graphics

In 1 woord: Top! Ik speel het spel gewoon met mijn PS4 op de TV (4K 50hz 65″ Samsung tv). Hoewel die absoluut niet ‘gemaakt’ is voor gaming, is de beleving fantastisch! De graphics van het spel nemen je mee tot aan het punt dat het werkelijk voelt alsof je er bij bent. Natuurlijk blijft het een spel maar het ziet er echt waanzinnig uit!

De gameplay

Hier draait het uiteindelijk om natuurlijk. Toen ik het spel binnen kreeg heb ik wat rondjes gereden met mijn controller. Dat gaat op een lager niveau wel prima maar door het pookje moet je veel te veel corrigeren in de racelijn die je aanhoudt. Reden voor mij om dit racestuur aan te schaffen. Toen die binnen kwam en aangesloten was, was het spel direct veel leuker. Er zullen vast mensen zijn die ontzettend goed met een pookje kunnen racen, maar ik zelf zou het je niet aanraden.

kopen of niet

Ik koos er direct voor om een seizoen te starten in de door mij geliefde Red Bull. Ik koos voor de medium lengte. Dit houdt in dat je ongeveer een halve race rijdt. Eigenwijs als ik ben heb ik iedere vorm van tutorials overgeslagen en ben ik direct begonnen. Lekker moeilijk gezet en hop, meteen in de muur met de eerste vrije training. Gelukkig is het zo dat je het niveau perfect op jouw eigen niveau kan aanpassen. Even wat zitten tweaken en toen werd ik netjes vijfde in mijn Red Bull. Het leuke aan de game vind ik de minieme details. Net zoals in het echt is één klein foutje gelijk bepalend. Zeker in de kwalificatie races merk je dit goed. Al met al is de gameplay net alsof je er zelf in zit!

Het racen zelf

Dan het racen zelf. Zodra de lichten uit gaan knal je in de drukte naar de eerste bocht. Geloof me, je gaat mensen raken. Mede daarom heb ik de schade aan de wagen ook op beperkt staan, anders was er voor mij geen ontkomen aan. Op het moment dat je in wat meer vrije lucht komt, is het een kwestie van concentreren. Je zit vol in de race en elk momentje van verlies van concentratie is gevaarlijk. Als je even denkt te ontspannen mis je bijvoorbeeld het rem punt en ben je vol van je lijn af. Ik moet eerlijk zeggen dat dát hetgeen is wat de game zo leuk maakt! Het is zó realistisch dat je echt even vergeet dat je gewoon thuis zit. De spanning van het inhalen, de druk van een snelle Ferrari achter je en het heerlijke gevoel van vol gas racen over de juiste lijn, maken het spel in mijn ogen echt top!

F1 2020 wel of niet kopen?

Ik ben geen Formule 1 expert en ik ben al zeker geen doorgewinterde gamer. Wat ik wel ben is iemand die Formule 1 leuk vindt om naar te kijken en die puur een spel speelt om even te ontspannen. Lijk jij op mij en twijfel je om het spel aan te schaffen? Dan geloof me, doe het! Je leert er ontzettend veel van en begint ook de werkzaamheden buiten het racen te waarderen. Je leert de circuits kennen en begint steeds meer te begrijpen hoe heerlijk het moet zijn om zo’n bolide door een chicane te vlammen. Ik moet wel zeggen dat ik het spel zeker 2 à 3 keer zo leuk vind met een race stuur. Enkel met een pookje racen zou ik persoonlijk niet aanraden, maar dat is natuurlijk ieder voor zich. Dus op de vraag of je als beginner en liefhebber F1 2020 nou wel of niet moet kopen? Dan zeg ik volmondig: WEL!

Hoewel er nog veel meer in het spel te vinden is dan enkel een seizoen racen, is dat niet iets waar ik echt naar gekeken heb. Ik wil gewoon racen en dat is gelukkig waar het spel om draait! Wil je het spel nou eerst een keer uittesten? Dan kan dat in een echte simulator waar je met 60 man tegelijk kunt racen!

Meer van dit