HomeSmartphonesApple deelt 10 handige iPhone trucjes die nog niemand kent

Apple deelt 10 handige iPhone trucjes die nog niemand kent

Als je hier bent wil dat waarschijnlijk zeggen dat je een iPhone bezit. Voor een groot deel van de wereldbevolking is dat namelijk het geval. De telefoons zijn dan immers ook niet meer weg te denken uit onze samenleving maar wist je dat een iPhone nog veel meer kan dan je dacht? Apple deelt 10 handige iPhone trucjes die maar weinig mensen kende!

Handige iPhone trucjes

Veel mensen denken dat ze hun telefoon wel helemaal begrijpen maar ik weet zéker dat er van de onderstaande trucjes sowieso één bij zit die je niet kende. Ook Apple lijkt dat gevoel te hebben want ze kwamen zelf via het officiële Apple Support kanaal met deze boodschap. Benieuwd naar de trucjes? Dit zijn ze alle 10!

1. Als je per ongeluk een verkeerd getal in de rekenmachine invult, dan kan je door links te swipen dat enkele getal weer verwijderen. Zo hoef je dus niet helemaal opnieuw te starten met rekenen.

2. Vanaf iOS 15 en hoger kan je een berichtje pinnen waardoor je altijd makkelijk en snel het berichtje terug kunt vinden.

iphone trucjes

3. Je wist vast dat je widgets op jouw homescreen kunt zetten maar wist je ook dat je die op elkaar kunt stacken?

4. Je kunt verschillende foto’s tegelijk ergens vandaan selecteren en opslaan naar een andere plek. In het onderstaande filmpje wordt dat goed weergegeven.

5. In de instellingen kun je afkortingen naar een volledige zin of woord laten veranderen. Typ je bijvoorbeeld vaak ‘omw’ dan veranderd dat automatisch naar ‘ik kom er aan’.

6. Je kunt de camera openen zonder de iPhone te ontgrendelen. Dit doe je door simpel naar links te swipen vanuit je lockscreen.

7. In de notities app kun je heel makkelijk documenten inscannen door de camera te gebruiken.

8. Vanaf iOS 15 en hoger kun je tekst van foto’s veranderen naar digitale tekst, door de tekst te selecteren en te kopiëren. Jouw iPhone moet hiervoor wel de viewfinder functie hebben.

man probeert iphone trucjes

9. Je kunt gemakkelijk naar de eerste foto springen door in een album op de bovenkant van de iPhone te drukken. Dit geldt overigens ook voor websites en documenten. Je schiet hiermee terug naar boven.

10. Als je vanaf het midden van het iPhone scherm naar beneden swiped, kom je snel en makkelijk bij zoeken en siri suggesties.

Gebruiksgemak

Deze handige iPhone trucjes zijn erg handig als je veel met jouw telefoon werkt. Het zijn nét even een paar trucjes die het gebruiksgemak verbeteren. De handige iPhone trucjes zijn hieronder in het filmpje visueel in beeld gebracht zodat je ook een beeld hebt bij wat je nu precies moet doen.

Meer van dit