HomeSmartphonesWintersporters klagen: iPhone belt steeds het alarmnummer op skipiste door crashdetectie

Wintersporters klagen: iPhone belt steeds het alarmnummer op skipiste door crashdetectie

Het regende het afgelopen weekend klachten in de Amerikaanse staat Colorado waar de hulpdiensten tientallen keren onnodig moesten uitrukken. Dat kwam omdat de crashdetectie van de iPhone steeds geactiveerd werd op een lastige skipiste.

Crashdetectie iPhone

De iPhone 14 en de nieuwe Apple watches beschikken over gloednieuwe crashdetectie. Dat wil zeggen dat de apparaten kunnen herkennen of je een ongeluk hebt gekregen. Deze detectie is afgelopen weekend 71 keer geactiveerd in een skigebied in Colorado. Daarvoor moesten de hulpdiensten dus iedere keer uitrukken.

De hulpdiensten komen naar eigen zeggen √°ltijd in actie bij een oproep. Het kost ze dan veel middelen en mankracht en daarom is het ontzettend vervelend wanneer ze dit voor niets moeten doen. Zeker in een skigebied is dit erg vervelend omdat het zo moeilijk bereikbaar is.

Klachten door activering

Meteen na de lancering van de toestellen met Crashdetectie, kwamen er klachten. Zo sloegen de toestellen onterecht alarm in achtbanen en attracties. Dat schijnt inmiddels verholpen te zijn maar met de intrede van het skiseizoen, komen er dus nieuwe klachten bovendrijven.

De detectie werkt met G-krachten. Dat wil zeggen dat als je te hoge G-krachten ervaart, dat het toestel de hulpdiensten belt. Hoe het allemaal precies werkt is erg duidelijk te zien in de onderstaande Apple Support video. Mooi klote als je lekker op de piste staat!

Meer van dit