HomeSmartphonesJouw iPhone kan op een nieuwe manier opladen, maar hoe dan?

Jouw iPhone kan op een nieuwe manier opladen, maar hoe dan?

Jouw iPhone kan werkt nu met clean energy charging. Veel mensen moeten hun iPhone iedere 24 uur een keer opladen. De meeste mensen kiezen ervoor om hem ’s nachts gewoon aan de lader te leggen. Eerder kwam Apple met geoptimaliseerd opladen maar nu hebben ze dus ook nog clean energy charging!

iPhone clean energy charging

Hoewel het niet echt veel stroom kost om jouw persoonlijke iPhone op te laden, is het toch zo dat al die iPhones samen een behoorlijke stempel op het milieu drukken. iPhone clean energy charging zou hiervoor de oplossing moeten gaan bieden.

De functie werd eerder gepresenteerd maar toen waren mensen niet echt overtuigt. Nu was het zo dat Apple met een ondersteuningsdocument kwam, waar de optie clean energy charging veel beter wordt uitgelegd. Het is een manier van opladen waarbij de iPhone helemaal uit zichzelf checkt of et schone energie beschikbaar is om zichzelf mee op te laden.

Klinkt een beetje vreemd hè? Dat vond ik ook. Toch is het zo dat de iPhone op de één of andere manier weet of de beschikbare energie wel of geen stikstof uitstoot. Momenteel werkt dit alleen nog in de VS maar de verwachting is uiteraard dat het zeer snel ook naar Nederland komt. Hoe dat allemaal precies werkt is helaas nog niet duidelijk.

Clean energy charging aanzetten

Om de iPhone functie nu aan te zetten, kun je bij je batterij instellingen wat functies aanzetten zoals locatie. Standaard zou clean energy charging automatisch aan moeten staan op je iPhone. Je kunt dit ook weer uitzetten bij de batterij instellingen. Clean energy charging werkt wel gewoon samen met geoptimaliseerd opladen. Zodra de functie in Nederland beschikbaar is, zijn wij de eerste die het je laten weten.

Meer van dit